Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: jakie BTW (Przeczytany 16792 razy)
|
Damian Koziemski
Go
|
Witam serdecznie. Jestem zdecydowany żywić się optymalnie, ale mam kilka pytań. Mianowicie przy wzroście 184cm i wadze 103kg, jakie powinienem mieć BTW? I drugie czy praca siedząca przez 12h jest przeszkodą? Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chorób żadnych nie masz?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam serdecznie. Jestem zdecydowany żywić się optymalnie, ale mam kilka pytań. Mianowicie przy wzroście 184cm i wadze 103kg, jakie powinienem mieć BTW? I drugie czy praca siedząca przez 12h jest przeszkodą? Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Przy teoretycznym zalozeniu, ze Twoja waga powinna oscylowac w granicach 85 kg,czyli, ze masz nadwage powinienes zaczac z BTW w okolicach 1:1,5-2:0,8 regulujac ilosc weglowodanow na podstawie wyniku z paska, wychodzac z zalozenia, ze im mniej zjadanych weglowodanow tym lepiej. Takie BTW zachowac do momentu kiedy waga przestanie spadac. Jezeli przestanie to zwiekszasz ilosc zjadanego tluszczu
|
|
|
|
|
|
|
Damian Koziemski
Go
|
Dziękuję i pozdrawiam. Damian Koziemski
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To trche jak na dd sie zaczyna, wpada pacjent i chce gotowa recepte do jego wymiarow, najlepiej wyrazona w gotowych cyfrach a cokolwiek przeczytac to juz sie nie chce, bo i po co?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Tu się nic nie zaczyna, tu jest tak od zawsze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No to zaraz zobaczymy, czy kolejny user na wejsciu się zniechęci, czy przetrzyma.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
10:1, że... przetrzyma.
|
|
|
|
|
|
|
Damian Koziemski
Go
|
właśnie zacząłem czytać. Dzięki za rady i za wiarę.
|
|
|
|
|
|
|
|
Damian Koziemski
Go
|
jeśli chodzi o wiare w Boga to jestem nie wierzący absolutna negacja każdej religii
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nawet tej grudniowej 21.12. 12:12 ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jak szybko!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Łebski znaczy i sam sobie poradził
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
jeśli chodzi o wiare w Boga to jestem nie wierzący absolutna negacja każdej religii Trochę naplątał w sobie i to jednym zdaniem! Obstawiłem, że będzie żywił się jak należy, a nie klepał w klawisze optymalnie. O! Szanse podtrzymuję 10:1, że przetrzyma, bo przecież "szkoda chłopa".
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Przy teoretycznym zalozeniu, ze Twoja waga powinna oscylowac w granicach 85 kg,czyli, ze masz nadwage powinienes zaczac z BTW w okolicach 1:1,5-2:0,8 regulujac ilosc weglowodanow na podstawie wyniku z paska, wychodzac z zalozenia, ze im mniej zjadanych weglowodanow tym lepiej. Takie BTW zachowac do momentu kiedy waga przestanie spadac. Jezeli przestanie to zwiekszasz ilosc zjadanego tluszczu 103 kg. Taka nadwaga będzie raczej od żywienia korytkowego niż z ubogopastwiskowego (dotkliwy niedobór białka). Niemniej jednak na czas przebudowy organizmu i uporządkowania bałaganu metabolicznego nieco większa ilość białka jest wskazana. Można albo poradzić zjadanie około 0,8 g węglowodanów na kg należnej masy ciała, głównie z produktów "skrobiowych", albo poradzić ma początek proporcję BTW jak 1:1,5-2:0,5. Ale nie B:W jak 1:0,8, bo przy większej ilości białka, podaż "cukru" będzie przesadnie wysoka. Z drugiej strony najwięcej białka potrzeba, gdy człowiek wcześniej żywił się gorzej niż słoń w porze suchej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|