Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Omlet a'la Sørup (Przeczytany 4560 razy)
|
adampio
Gość
|
Proponuje podelektowac sie tym omletem optymalnym, ktorzy jedza dwa razy dziennie. 50 gr sloniny 100 gr zoltek 100 gr pieczarek 50 gr francuzkiego brie min 26 % T 50 gr kwasnej smietany 38% ( w Posce nie ma wiec niech bedzie ta uboga w T 30 %) posob robienia: sloninke kroimy w cienkie paski, najlepij jak jest zamrozna, i wytapiamy tluszcz...jak najwiecej dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki kladziemy pokrywke i dusimy, do momentu kiedy pieczarki beda dla Was OK. W miedzy czasie, rozbijamy jaja, bialko do "zyda" zoltka do malej miseczki, do zoltek 25 gr smietanki i ubijamy widelcem na jednolita mase. Kiedy "to" na patelni jest w/g nas gotowe wlewamy mase zoltkowo-smietanowa, kladziemy pokrywke na patelnie na max min, a nastepnie pokrojony w ciekie plasterki ser francuzki. Ponownie przykrywamy do momentu, kiedy ser jest pol-plynny. Skladamy na patelni omleta na pol, smazymy jeszcze pare sekund i "wyzucamy" na talerz. Omleta poewamy resztka smietany, czyli 25 gr. Zycze smacznego.......nastepny posilek ok. 17-tej Waga calosci: 350 gr BTW: 1:3,7:0,2 Gramatura: B:29,8 T:110 W: 4,8 kcal: 1007 Omlet, nic nowego.....ale smakuje super ze wzgledu na ser france!! Smacznego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Widze, ze te moje literki niebardzo wychodza, jak powinny. OMLET SIE NAZYWA "OMLET A'LA SORUP"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Mam jaszcze przepisy na okolo 100 roznych omletow......potrzeba inspiracji, jesem gotow!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
waga
Gość
|
adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo , oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie.... Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo  , oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie.... Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
adampio, podziel sie przepisami na ciekawe omlety, skoro masz ich tak duzo  , oby tylko nie na slodko, przynajmniej dla mnie.... Szczegolnie takimi bez maki, niestety nie moge jej jesc w ogole, od lat niestety..... z gory wielkie dzieki - waga. Wszystkie moje omlety sa bez maki i bez cukrow. Baza omletow sa zoltka ze smietana, albo zoltka bez smietany ( jezeli ktos rotuje ). Stosuje dwie zasady: 1. dla optymalnych jedzacych dwa razy dziennie, czyli wiecej bialka i tluszczu na sniadanie ( 8 godz miedzy posilkami) 2. dla optymalnych jedzacych trzy razy dziennie, mniej bialka i tluszczu aby bylo miejsce na inne posilki. Podaj Waga co lubisz, i jak jesz a zrobimy omlet, ze hohoho..wagowy!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|