Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Zupa krem z korzenia pietruszki (Przeczytany 4045 razy)
|
Teresa Stachurska
Gość
|
- 200 g obranych korzeni pietruszki - 100 g cebuli - 500 g wywaru miÄsnego - 250 g wody - 100 g smalcu - 100 g Ĺmietany 36 % - 30 g mÄ
ki ziemniaczanej lub pszennej - 1 kostka rosoĹowa - szczypta gaĹki muszkatoĹowej - sóŠi pieprz do smaku
UgotowaÄ, zmiksowaÄ. 100 ml zupy zawiera B = 1,74 g; T = 15,03 g ; W = 5,17 g.
Porcja zupy 250 g wraz z dwoma jajami na twardo, jak to jest przyjÄte dla szczawiowej, zawiera: B = 15,75 g; T = 47,77 g; W = 13,92 g. B : T : W = 1 : 3,03 : 0,88
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|