Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Optymalny bigos (Przeczytany 9382 razy)
|
adampio
Gość
|
Swieta "za drzwiami" wiec trzeba robic .........bigos. Mam super przepis, podejrzewam, ze ten przepis juz tu byl, ale co tam !!!
100 gr sloniny 200 gr boczku wedzonego 400 gr ugotowanego miesa z zeberek 200 gr cebuli 150 gr kurek ( grzyby) 2000 gr kapusty kiszonej ( mam niemiecka w winie) 500 gr miesa z golonka 100 gr sliwki kajifornijjskie (suszone)
Jak robic wiecie. Tak? Jezeli nie to pytajcie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
A zapomnialem dodac: BTW: 1:4:1
w 100 gr: B: 3,4 T: 13,7 W:3,3
Bardziej opty bigosu nie znajdziesz na www......
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Gość
|
wg mojej tabeli wyszlo mi B-5,4 T-10,4
wg mnie : zamiast cebuli (popsuje smak w takiej iloĹci, 20-30 g) przecier pomidorowy 100 g zamiast kurek ( nie kaĹźdy ma ) 50 g grzybĂłw suszonych, uprzednio namoczonych
przyprawy : obowiÄ
zkowo kminek, liĹÄ laurowy oraz inne w maĹych iloĹciach, lepszy smak
Macie jakieĹ tabele, chÄtnie przyjmÄ na meila do mojego programu, program w tej chwili wylicza tylko BTW, chcÄ go rozszerzyc o podstawowe mineraĹy i witaminy
jakoĹ nie widzÄ na forum mozliwosci wstawienia plikĂłw graficznych, moĹźe nie umiÄ
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Gość
|
Ale nie warto, admin i tak szybko skasuje, lepiej uĹźyÄ rapidshare.com czy czegoĹ w tym rodzaju.
[zaĹÄ
cznik usuniÄty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
ziutek
Gość
|
dziwne, piszÄ na innych forach i tam nikt nikomu nic nie kasuje a pliki graficzne wrÄcz zalecane, np forum Ĺźeglarskie
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
Swieta "za drzwiami" wiec trzeba robic .........bigos.
ja tam wolÄ bigos na winie kapusty kiszonej, Ĺliwek i grzybĂłw nie lubie jak siÄ nawinie to dajÄ kapustÄ biaĹÄ
cebulÄ jabĹka golonko boczek jak siÄ nawinÄ
Ĺźeberka lub inne miÄso z gnatem to teĹź kieĹbasÄ przecier pomidorowy przyprawy i nie liczÄ na to Ĺźe mi zaszkodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|