Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Perelki (Przeczytany 18073 razy)
|
Edyta
Gość
|
Ile lat ma twoja cora?
Zenon czyzbyĹ szukaĹ zony na forum. Jurek myslisz,Ĺźe to pytanie jest wĹasnie po to? Myslisz,Ĺźe Zenon chce "ustaliÄ" mĂłj wiek,przy pomocy wieku cĂłrek ,szczegĂłlnie przy pomocy wieku tej starszej ? W sumie ,to sama bym na to nie wpadĹa ,nie podejrzewaĹabym
|
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Gość
|
Zapytalem sie tak z ciekawosci.
Zaintrygowalo mnie rowniez czy "pozne wypadanie zebow mlecznych" to efekt zywienia, czy jedynie zbieg okolicznosci.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Zapytalem sie tak z ciekawosci.
Zaintrygowalo mnie rowniez czy "pozne wypadanie zebow mlecznych" to efekt zywienia, czy jedynie zbieg okolicznosci.
Nie wiem ,czy efekt zywienia.Moim cĂłrciom jak juĹź wspomniaĹam późno wyrĂłsĹ pierwszy zÄ
bek (i jednej i drugiej) ,moĹźe dlatego beda miaĹy dĹuĹźej niĹź inne dzieci zÄ
bki mleczne.
|
|
|
|
|
|
|
Dan
Gość
|
Ale mam inne pytanie bo niektĂłrzy mi mĂłwiÄ
,Ĺźe to niedobrze jak dziecko ma dĹugo mleczaki? Jak to jest ? W obecnych czasach obserwuje sie wystepowanie u dzieci zjawiska akceleracj. Pojecie "akceleracja" w odniesieniu do wyrzynania sie zebow oznacza, ze zeby u dzieci wyrzynaja sie coraz wczesniej. Jest to tak samo niekorzystne jak wczesniejsze dojrzewanie, wczesniejsze miesiaczki u dziewczat, coraz wieksza waga urodzeniowa noworodkow czy coraz wiekszy wzrost u mlodziezy. Zbyt wczesna utrata zebow mlecznych powoduje zaburzenia w rozwoju kosci szczeki i zuchwy. Pozdrawiam! Dan
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Zbyt wczesna utrata zebow mlecznych powoduje zaburzenia w rozwoju kosci szczeki i zuchwy.
Pozdrawiam! Dan
No to dla mnie dobra informacja Moje dzieci jeszcze majÄ
sporo mleczakĂłw
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]