Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: GULASZ Z WĘDLIN I PAPRYKI. (Przeczytany 7877 razy)
|
MORGANO
Go
|
GULASZ Z WĘDLIN I PAPRYKI.
Składniki. 400g pomidorów 200g papryki /2 zielone/ 150g śmietany słodka 30% 100g słoniny l00g cebuli 100g wędlin przyprawy : 2 łyżki słodkiej papryki w proszku, l/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki tymianku, szczypta cukru, sól
Sposób przygotowania. Słoninę i obraną cebulę pokroić w kosteczkę Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę o grubości 2cm. Paprykę umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć zgrubienia i nasiona pokroić w dużą kostkę Pomidory sparzyć wrzącą wodą Ściągnąć skórkę i pokroić w kostkę. Na silnym ogniu stopić słoninę, tak, aby zrobiły się skwarki. Dodać wędliny oraz cebulę i smażyć stale mieszając. Dodać przy- prawy, cukier i pomidory. Dusić pod przykryciem na słabym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodać pokrojoną paprykę i dusić przez następne 5 minut. Przed podaniem doprawić solą dodać śmietanę i wymieszać. Podawać z ryżem, lub makaronem.
Ogółem 1050g B-T-W /30,5/ - /149,8/ - /35,9/ - /1610 kalorii/ 100g produktu B-T-W /2,9/ - /14,3/ - /3,4/ - /150 kalorii/ 250g porcja 1 osobowa B-T-W /7,3/ - /35,7/ - /8,5/ - /380 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 4,9 : 1,2 B+T/250g=42,9g
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Hej Morgano Po mojemu to jest leczo , które uwielbiam. Dawno nie jadłem - aleś mi smaka narobił, jutro robimy Tylko że nasza wersja różni się od Twojej tym, że nie dodajemy śmietany do potrawy My (tzn. moja kochana rodzinka) śmietanę pijemy osobno, taką prosto z lodówki mmmmm..... pycha. Tak przy okazji to wiele potraw z b. dużą zawartością śmietany jest yhm.. . średnio smaczna przynajmniej dla mnie - natomiast to samo popijane śmietaną jest o niebo lepsze Dzisiaj na przykład będziemy robić sałatkę z tuńczyka w sposób tradycyjny, a tłuszcze uzupełnimy śmietaną schłodzoną prosto z lodówki Acha nie twierdzę, że potrawy w ogóle bez śmietany - nie. Śmietana jak najbardziej, ale nie w tak dużych ilościach - do smaku. Reszta w kubeczku Pozdrawiam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ziutek
Go
|
dobry przepis, ja dodaję jeszcze ogórki kwaszone pokrojone w drobną kostke, i nazywam to paprykarz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
dantar66
Go
|
Przepis jest bardzo obiecujący, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
maf
Go
|
Przepis jest bardzo obiecujący, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
Z plackiem ziemniaczanym Pozdr maf
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kriss
Go
|
Przepis jest bardzo obiecujący, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
Też się nad tym zastanawiam Ryż ,a juz makaron JEST NIE JADALNY NA DO! No chyba że to jest jakieś nowoczesne ŻO
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Przepis jest bardzo obiecuj±cy, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
Z plackiem ziemniaczanym Pozdr maf Dobry pomysł, z plackami ziemniaczanymi to powinno być pyszne danie .Muszę wypróbować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
maf
Go
|
Przepis jest bardzo obiecuj±cy, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
Z plackiem ziemniaczanym Pozdr maf Dobry pomysł, z plackami ziemniaczanymi to powinno być pyszne danie .Muszę wypróbować Kazdy gulasz moim zdaniem, od czasu gdy sprobowalem dania p.n. placek po cygansku, placek sloneczny, najlepszy jest z plackiem ziemniaczanym. Zobacz na mojej stronie /adres lewej strony w ikonce/ przepis na placek sloneczny i fotke w galerii. Pozdr maf
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Nie ma produktów niejadalnych na ŻO są tylko produkty nie wskazane do jedzenia. Oczywiście , że rż można zjeść tylko nad ilością trzebaię zastanowić. 100 gram ryżu to o0koło 70 węglowodanów ale paczuszka dla dwóch osób to tylko po 50 gram ryży wystarczająca ilość. Identyczna sprawa wygląda z makaronem. Jerść możemy wszystko tylko inaczej o tym należy pamiętać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Kazdy gulasz moim zdaniem, od czasu gdy sprobowalem dania p.n. placek po cygansku, placek sloneczny, najlepszy jest z plackiem ziemniaczanym. Ale narobiłeś mi apetytu ,dzisiaj już za późno na pitraszenie , ale jutro na obiad mam placki z gulaszem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Przepis jest bardzo obiecuj±cy, ale jak to podawać z ryżem lub makaronem???? Przecież ryzu nie jadamy, a makaron chyba optymalny, pozdrawiam
Z plackiem ziemniaczanym Pozdr maf Z tym cytatem to mi nie wyszło
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Zrobiłam dzisiaj placki ziemniaczane i gulasz, tak jak wczoraj postanowiłam, ale go troszkę przerobiłam, (żeby wykorzystać te składniki, które miałam w lodówce), zamiast wędliny dałam mięso wieprzowe, dodałam też trochę pieczarek i paprykę czerwoną, w miejsce zielonej, naprawdę pyszne, również dla mojej nieoptymalnej rodzinki. Dzięki za przepis,.. a co pitrasicie jutro?, śledzika w śmietanie?, czy macie lepsze pomysły? Pozdrawiam - Renia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|