Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Upały a starta wagi (Przeczytany 5520 razy)
|
Janek S
Go
|
Kto wie co mój organizm zrobił, od dwóch lat moja waga oscylowała miedzy 69 a 71 kg przy wzroście 172 teraz przez te upały w pracy gdzie na hali mamy 35 stopni moja waga spadła do 65 kg a mimo to apetyt mi jakby wzrósł,czuję się bardzo dobrze i zbytnio mnie to nie martwi, choć może powinno???
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wzrost - 100 +/- 10% w zależności od konstytucji.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Utrata 10% wagi z powodu odwodnienia jest już niebezpieczna dla poprawności metabolizmu!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kto wie co mój organizm zrobił, od dwóch lat moja waga oscylowała miedzy 69 a 71 kg przy wzroście 172 teraz przez te upały w pracy gdzie na hali mamy 35 stopni moja waga spadła do 65 kg a mimo to apetyt mi jakby wzrósł,czuję się bardzo dobrze i zbytnio mnie to nie martwi, choć może powinno???
Ja mam tak samo. Do około 25 stopni na zewnątrz apetyt mi spada, powyżej, jak już jest niekomfortowo i przy treningu/pracy się człowiek napoci, to apetyt mi rośnie dosyć mocno, a i tak czasami chudnę. Każdy stres wymaga kalorii, termiczny też. Nic się nie martw, używaj sporo soli, jedz dużo i pij wodę małymi porcjami a często.
|
|
|
|
|
|
|
Janek S
Go
|
Kurde tylko że ja pijam sporo wody co prawda też i kawę lubię bardzooo... a jeśli się odwadniam to ten wzmożony apetyt i utrata wagi jest jakby objawem tego tak? , a Ja sobie tak myślałem że kilka kilo mi spadło bo może organizmowi łatwiej wytrzymać ten upał na hali...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Drobne wahania są bez znaczenia, nie wkręcaj sobie niczego, jak się dobrze czujesz i nic innego Cię nie niepokoi, to po prostu mamy taki klimat.
|
|
|
|
|
|
|
Janek S
Go
|
Czuję się bardzo dobrze choć inni w pracy języki wywalają to mnie tam humor dopisuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ŻO/DO podnosi wytrzymałość na niesprzyjające warunki, taka dieta adaptogenna, można by rzec.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|