Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Początek diety Optymalnej kilka pytań (Przeczytany 23369 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Np . w odpowiedział na listy. Pytaczom. Bo Tobie nie było trzeba . Miałeś zapewnione wsparcie intelektualne i techniczne. Już mi sikanie nie jest niezbędne, ale na początku mi pomogło się wyregulować i zbilansować posiłki ( układałem sam) . Doktor mówił, że 3-4 krzyżyki są szkodliwe i ja mu wierzę Nikt nie szuka choroby, to jest pomoc, tak jak w szkole linijka czy cyrkiel. Ktoś nie wie ile to 20 gr cukru to kupuje wagę albo mierzy łyżką.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Po pierwsze bieda z nędzą, gdy się liczy na paski, a nie własne odczucia. Przecież doskonale wiadomo, kiedy się ma podwyższone ciała ketonowe we krwi, bo to czuć i dlaczego się tym nie przejmować.
No wlasnie, to od razu widac, czuc a nawet smak jest wyjatkowo wyrazisty Po co przeplacac?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Po co przeplacac? 17 zł - sto pasków ( na pół się przecina ) - 17 gr dziennie, coś tu czytałem ostatnio o tanich butach do biegania za 999 zł i spodenkach firmowych do pływania
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo Tobie nie było trzeba Sikanie na paski ma sens u kobiet stosujących antykoncepcję doustną, a jedynym lekiem na to jest odstawienie pigułek. Zdrowy chłop sika zaś do pisuaru bez pośrednictwa pasków. Nie można zakładać, że każdy ma syndrom metaboliczny ciał ketonowych w moczu, z powodu popełnianych błędów w odżywianiu, czy też wymuszony farmakologicznie, bo to błędne założenie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sikanie na paski ma sens u kobiet stosujących antykoncepcję doustną, a jedynym lekiem na to jest odstawienie pigułek. Zapomniałem dopisać, że nie wszystkie kobiety doznają ciał ketonowych w moczu pod wpływem pigułek. Dlatego warto sprawdzić i zdecydować samodzielnie, co lepsze, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z góry od razu tak zakładam. Znam realia . Linijka służy do tego, żeby narysować prostą linię, a paski do tego, aby zbadać, czy nie popełniam błędów. Przecież to nie boli ! z powodu popełnianych błędów w odżywianiu, bo to błędne założenie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jeśli ogranicza się to do Ciebie, to twoja sprawa, ale jeśli się wmawia komuś, że to niezbędne przy stosowaniu DO, to już jest nieodpowiedzialność, bo jak się potrafi zrealizować Słowo Doktora w praktyce, żadne pomiary nie są konieczne. No, ale jak się wyznaje "formułę 30g" - to różne dziwne rzeczy mogą się przytrafić!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak z dobroci serca wyjaśnię, choć nie chcę opacznie zasiać zamętu i dyskusji z wyznawcami, że przy białku z wysokim dodatkiem cholesterolu - można spożywać gram i więcej węglowodanów na kg nmc, albowiem z większości cukru powstaną aminokwasy endobenne, co jest zjawiskiem korzystnym, bo odciąża nerki. Ale uzasadnienie ile i dlaczego - a to już jest kompletnie wyższa szkoła jazdy w prawidłowym odżywianiu i zależna głównie od genotypu, czyli konieczna jest biochemia krwi. Ale w życiu codziennym, u zdrowych, jedzących żółtka jako podstawowe źródło białka i jeśli nie jada się mlecznych - do 100g glukozy przy wadze 70kg nie spowoduje żadnego uszczerbku na zdrowiu. W drugą stronę też to działa, czyli jak nie zje się dostatecznej ilości węglowodanów, koniecznie trzeba nadrobić zapotrzebowanie przez zwiększenie mlecznych, bo łatwo się z nich uruchamia glukoneogeneza z aminokwasów glukogennych. I jeśli się nie rozumie tego co napisałem, to lepiej dla siebie potraktować, jakby tego nie było.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pięknie. I było tak od razu napisać, a nie stresować Pawła ( nawiasem mówiąc, kilka razy już na forum to jest ----------- jasne, że mówię tu o swoich doświadczeniach. Trochę byłem bardziej samodzielny w komponowaniu zbilansowanych jadłospisów. Wystarczy jednak skorzystać z książki - kupić wagę na początek ( 20 zł waga elektroniczna lub korzystać z przeliczników ) i korzystać z gotowych zbilansowanych jadłospisów. ------------- Adampio! jest różnica w w proporcji B:W , w Twoim przypadku ? 1:0,5 czy nieraz 1:1,5 bardziej odpowiada ? zależy czy pływasz czy siedzisz. Tak samo z ilością w gramach. Czy na czuja w początkowej fazie to robiłeś ?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Quark to taki niemiecki serek homogenizowany. Na śniadanie jadłem opakowanie takiego serka, żółtka z małej paczki jajek i plaster masła grubości zapotrzebowania na energię. Bez liczenia i sikania po palcach, a Szkopki i tak mówili: "Sehr gut" na moją robotę. Quarkq, naucz się jeść, liczyć umieją wszyscy i wynika z tego tylko pragnienie spełniania norm. i soft do DTP a ja dzis wszamalem 3 zoltka sadzone na masle i odparowanych pomidorach, zagryzione kawalkiem ementalera i popite laciata
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Slowem pomieszales 3 rodzaje bialka i do tego psiankowate dorzuciles. Twoje jelita wygladaja pewnie jak firanka a sraczka glutenowa cie przytrzyma na sedesie caly mecz.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jeśli ogranicza się to do Ciebie, to twoja sprawa
nie sądzę, że tylko do mnie. Czytałem forum i z niewielkimi wyjątkami każdy je przerobił ( siku-paski) ale jeśli się wmawia komuś, że to niezbędne przy stosowaniu DO, to już jest nieodpowiedzialność,
niezbędne, a może pomóc - to jest zdecydowana różnica . Smartfon nie jest niezbędny, a może pomóc. Nie trzeba go mieć, ale można. No, ale jak się wyznaje "formułę 30g" - to różne dziwne rzeczy mogą się przytrafić! na oślep, kulą w płot nie wiem do czego mam to odnieść, musiałbym jeszcze przeczytać sąsiednie forum, ale mnie się nie chce , uznaje jedynie złotą formułę. ------------ jedyna naganna rzecz wg mnie to wspieranie korporacji ( od tych pasków ) , ale rodzimi rzemieślnicy nie produkują tego jeszcze, choć powinni - (cukrzyków u nas co niemiara).
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Slowem pomieszales 3 rodzaje bialka i do tego psiankowate dorzuciles. Twoje jelita wygladaja pewnie jak firanka a sraczka glutenowa cie przytrzyma na sedesie caly mecz..... Na szczescie smietanka byla wzmocniona karagenem a wieczorem poprawie gazowanym glutenem i bedzie GIT
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oooo gazowany gluten to podstawa!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
quarkq
Go
|
....niemiecki serek, a to dobre hehe nie wiedziałem co do mojej niedowagi, jaką proporcję powinienem zastosować by przybyczyć troszkę? tak z 10 kilo w mięśniach rzecz jasna.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Może trening na mięsień piwny? Bo to szybko i bez wysiłku. I nawet glutenoza nie występuje u zatwardziałych glutenozyków...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na masę to trening. Nie inaczej.
|
|