Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
friga
Go
|
Ja polecam jeszcze do takiej salatki sprobowac dodac ananasa(z puszki)! wtedy dopiero pycha! Robilam ja dosc czesto, zwlaszcza gosia smakowala, nawet nie wiedzieli ze jest optymalna:)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A dla mnie teraz mięso z kurczaka jest za suche... Nie ma to jak takie przerośnięte tłuszczem...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RafałS
|
...za suche... ...za sucha była... Na użytek diety "japońskiej" jak znalazł.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nawet jeszcze indyka można dorzucić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Suche mięso - przegotowane, przepieczone, przesmażone, prze... Znaczy sknocone.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja mam takie odczucie, że dawniej ta wołowina była smaczniejsza - bardziej soczysta, teraz jest jakaś łykowata, chyba od starych wołów... i sos też taki ciemny nie wychodzi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
...prze... Przeodtłuszczone?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow? Kiedys dostalem od dziadkow kaczke, zeby sobie ubic w domu i rosol zrobic. Tak ja przez tydzien dokarmialem, cos tam do niej gadalem no i kaczka sie...oswoila:? No i nie mialem wyjscia, przeciez przyjaciolki nie ubije, musialem oddac
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze. Może być przeparowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest. A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Teraz takie czasy straszne, skad wziac takiego normalnego kurczaka bez hormonow? A po co komu jeść wióry? Kurczaki są dobre dla niskiej młodzieży, co rówieśników chce podgonić. Lepsze niż łykanie hormonków! PS tylko przyrodzenie u chłopców mniejsze rośnie i żeby nie było, że nie ostrzegałem!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Pelna zgoda, ja np nie jadam, bo nielubie, no ale temat zobowiazuje.....
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Nośnikiem naturalnego smaku jest tłuszcz. Im więcej tłuszczu w mięsie, tym smaczniejsze. Może być przpatowane, przerusztowane, prze... jeszcze dużo jest, a nie chce mi się wymieniać, bo piec mięso to sztuka jest. A rzucić ochłap na patelnię - każda potrafi... Czemu każda a nie każdy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Aby się każda pytała...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|