Autor
|
Wtek: PODZIĘKOWANIE (Przeczytany 51622 razy)
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
o czym pomyślałabym widząc taką fale? to tak podobnie gdy widzi się nadjeżdżający samochód z naprzeciwka na tym samym pasie ruchu...pustka , bezradność...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
"_flo" A nie możesz wrócić do Polski, dla Donalda? Tu jest zawsze cudownie, wesoło i swojsko, bo zamiast podchmielonych krawatów są trzeźwe "mocherówki" i "wykształciuchy". Takiego klimaciku, jak w Polsce nie uświadczy się nigdzie na Świecie. Normalnie tylko kochać ten K-raj.
no kochac kochac, bardzo kochac. ale kochanie to nie wszystko wobec realiow dnia codziennego czasem trzeba sie rozstac, nie ogladac sie za siebie za bardzo, i ulokowac "kochanie" gdzie indziej swoja droga, tak mi sie kojarzy, ze wyksztaciuchy to to samo co krawaty. podchmielone tu i tam, trudno osadzic gdzie bardziej. poczytalam Stryera w ten weekend (trzeba przyznac, latwiej sie czyta, autor(zy) maja wieksza latwosc pisanie, ale nie wiem jak tam z faktami) i na przyklad wiem teraz, ze alkoholowe stluszczenie watroby wynika z duzego nagromadzenia NAD, ktory nie ma sie gdzie rozladowac, co wiaze sie tez z zakwaszniem, o!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
ze alkoholowe stluszczenie watroby wynika z duzego nagromadzenia NAD, ktory nie ma sie gdzie rozladowac, co wiaze sie tez z zakwaszniem, o! To u tych, co przy piciu nie zakąszają (wychudzeni "denaturnicy"), a u zakąszających (piwno-wódkowe grubasy), acetylo-CoA zamiast wchodzić w cykl Krebsa, zamieniany jest na tłuszcz podskórny i (lub) LDL.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Tak na wszelki wypadek podam niepożądane źródła zatykania NAD-u (który powstaje z katabolizmu tryptofanu): 1. dezaminacja oksydacyjna aminokwasów (gdy spożycie bliłka przekracza 1g/n.m.c./D) 2. utlenianie amin. I dla równowagi pożądane źródła zatykania NAD-u 1. glikoliza, 2. dekarboksylacja oksydacyjna, 3. beta oksydacja kwasów tłuszczowych, 4. cykl Krebsa A odtyka NAD zamiana pirogronianu w mleczan (niepożądane), fosforylacja oksydacyjna i produkcja nadtlenku wodoru. Chyba wszystko, co pamiętam?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Żadna Idea nie jest tego warta, by narażać się na sromotę ze strony złych ludzi!
Bardzo ważne słowa... Mój nieskończenie dobty Tata zrozumiał to po siedemdziesiątce. Szkoda, że tak późno! A i tak dla dobrych ma zawsze czas... E tam. Ja jestem z tego powodu bardzo niepocieszony. Wolałbym, by z Doktorem dało się zamienić kilka słów gdzieś w necie (wordpress, twitter, google+, facebook, mail, IM (komunikator/czat), cokolwiek innego)
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
"Zawsze", tego słowa akurat w tym kontekście nie rozumiem. Ale to pewnie dlatego, że nie rozumiem też wyrazu "dobrych" w tym samym kontekście. Anakin. Na czacie przed kamerką, joł, joł. Nie ma pojęcia jak inni widzą informatyków, aleś chyba "ocipioł". Leć* do @maf'a na jego stronę, tam są zapiski z czatów. *- nogi ponoć masz opierzone, to tylko patrzeć kiedy Cię uskrzydli. Ad. poprzedni post i cytat.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Opal zawsze kopiuj to co napisałas zanim wyslesz , mi też tak nie raz się zrobiło i drugi raz juz mi się nie chcialo pisać... Po takim stwierdzeniu zdecydowanie "po polskiemu" będę pisał, bowiem wtedy: "wiem co piszę", a nie: "piszę co wiem". I chce mi się. O! mimi Kopiowanie jest niezbędne w kilku przypadkach: - gdy cytujesz nie swoją treść; - gdy ją zrzynasz; - ...; - gdy "piszesz co wiesz", lecz nadal nie wiesz co piszesz. PO wnioski ... samodzielnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|