Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Omlet "wykop" (Przeczytany 27800 razy)
|
Mari
Go
|
Kochani mówicie o ketonach często i mam z tym problem typu ,że u mnie się czasem pojawią ..mało ważne , daję radę sobie z nimi , ale dziwi mnie jedno..co się dzieje u męża?. On choruje na cukrzycę . Ja wiem co podaję do jedzenia i zdarza się ,ze czasami z W mam problem (ilością dzienną ) a ketonów u Niego nie stwierdziliśmy nigdy . Co jest? , proszę o rozwiązanie tej zagadki , bo to jest dla mnie bardzo dziwne .
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Masa marcepanowa do ciast nie kojarzę producenta, przywożone z Niemiec, cena około 10 zł (chyba 100g) Nigdzie indziej nie spotkałam.
No to u siebie pewnie nie znajdę, a marcepan b. lubię, byle nie był przesłodzony. Moźe w internecie znajdę?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kochani mówicie o ketonach często i mam z tym problem typu ,że u mnie się czasem pojawią ..mało ważne , daję radę sobie z nimi , ale dziwi mnie jedno..co się dzieje u męża?. On choruje na cukrzycę . Ja wiem co podaję do jedzenia i zdarza się ,ze czasami z W mam problem (ilością dzienną ) a ketonów u Niego nie stwierdziliśmy nigdy . Co jest? , proszę o rozwiązanie tej zagadki , bo to jest dla mnie bardzo dziwne . ..............bo on ze wzgledu na chorobe,potrzebuje wiecej bialka.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
.....................szukacie niemieckiego marcepana w polskich sklepach,u mnie tego pelno i nie tylko od swieta. Bedac na wakacjach w Polsce zajadalam sie chalwa.Migdaly jem prazone,bo cukier mi szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
A jakie proporcje ma chałwa?
|
|
|
|
|
|
|
RTS
Go
|
Czasem B1:T2,4:W2,9 a czasem B1:T3,3:W5,6 zależy kto jak wyprodukuje.
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
Też lubię i jem często, robię dzieciom, bo przepadają za nimi, a przy okazji jedzą wszyscy (babcia też) Reniu!! a ile jesz usmażonych fytek??? wazysz przed usmazeniem czy po??? ja z mezem tez uwielbiamy frytki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja teraz, aktualnie nic nie ważę (co dwa, trzy miesiące kontrolnie przez parę dni sprawdzam zjadane dzienne BTW i wtedy ważę) Ale wcześniej, to ważyłam frytki po smażeniu i brałam dla nich BTW z Książki Kucharskiej. Dla gotowych frytek wynosi ono BTW=1,1 :12,5 :13. A zjadałam ich w granicach 100 - 150 g. W zależności od ochoty.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Piszę - zjadałam ale nadal często zjadam - bo głównie dzieciaki (choć nie tylko one ) ich się domagają. A jeżeli frytki robi się dla kilku osób jednocześnie, to trudno by było ważyć je w przód (surowe) i jeszcze nie wiedziałabym ile one wchłonęły tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
akazah
Go
|
dziekuję za informację. Gdzieś przeczytałam, że powinno się ważyć ziemniaki przed usmażeniem ale ich wychodzi wtedy mało i dlatego z ciekawości spytałam. Ja generalnie też ważę po usmażeniu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też czytałam, że ktoś waży frytki przed smażeniem, ale musimy sobie życie ułatwiać..
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Też lubię i jem często, robię dzieciom, bo przepadają za nimi, a przy okazji jedzą wszyscy (babcia też) Reniu!! a ile jesz usmażonych fytek??? wazysz przed usmazeniem czy po??? ja z mezem tez uwielbiamy frytki Powiem tak; tez wazylem takie pierdolki, wszysko wazylem, nawet maslo przed wrzuceniem do omleta. Ale... Frytki najlepiej zrobic samemu i wszystko wiesz. Na osobe jeden ziemniak i trzy porcje smalcu,wowczas sa fryty najlepsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|