forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-25, 00:43:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669733 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Zupa z sera camembert
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zupa z sera camembert  (Przeczytany 5437 razy)
adampio
Gość


Email
Zupa z sera camembert
« : 2009-12-10, 16:43:40 »

Przerobilem troche zupe Pascala Brodnickiego. Zupa jest super, jezeli lubimy francuzkie sery. Dobrze jest kupic oryginalny camembert albo inny ser francuzki a efekt bedzie udany.
500 g sera camembert
100 ml śmietany
1 łyżka mąki
30 g masła
2 cebule pokrojone w piĂłrka
300 ml białego wina
1 liść laurowy

   
1. Camembert pokrój w kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj 100 ml śmietany i rozdrobnij wszystko widelcem lub mikserem.
2. W miseczce wymieszaj mąkę z 4 łyżkami wody.
3. W garnku rozpuść masło. Wrzuć cebulę i podsmaż na złoto (ok. 2 minuty).
4. Wlej do garnka białe wino, dodaj miksturę z mąki, liść laurowy i 500 ml wody. Zagotuj i dodaj ser. Wymieszaj trzepaczką, żeby ser się rozpuścił.
5. Gotuj zupę 2 minuty na małym ogniu, żeby się nie przypaliła. Dopraw solą i pieprzem.

BTW  1:2,6:0,3

w 100 gr jest B: 8,6 T:22,2  W:2,5
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 19 zapytaniami.