Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Kluski (Przeczytany 15981 razy)
|
Rudka
Gość
|
jurek -jakie ciasto -2 maĹe ziemniaczki i 3 cebule -reszta jaj .7szt wĹasnie robie malutkie porcje bo wyszĹo mi 14 plackĂłw. piana taka wysoka ,ze placuszkĂłw nie widaÄ .TeĹź sÄ
dziĹam ,ze smalec -ale topiĹam go ze sĹoniny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renata
Gość
|
Podobno jak sie przegrzeje smalec, to tak sie pieni [przy dluzszym pieczeniu zawsze].Tez tego nie lubie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
akazah
Gość
|
PodajÄ przepis na kluski mojej mamuĹki, moim zdaniem optymalne. 90g ziemniaka ugotowanego 10g mÄ
ki ziemniaczanej jedno zĂłĹtko. Taka porcja ma nieco powyĹźej 20w. Do tego 50g sĹoniny, 100g surowego boczku, kapusta kiszona. Pyszne.
jaka jest konsystencja takich klusek???ciÄĹźko siÄ je wyrabia??? ostatnio robiĹam kluski ziemniaczano-serowe i z wyglÄ
du byĹy okropne-bo siÄ rozwalaĹy za mocno. W smaku natomiast pyszne. Dlatego pytam o te kluski
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|