Autor
|
Wątek: spaghetti (Przeczytany 57592 razy)
|
akazah
Gość
|
No nie, kobiety, przestancie.............na spaghetti musi byc mielone, swiezo zmielone wolowe, juz Wam podaje najlepszy na swiecie sos miesny: 200 gr marchewki 200 gr pietruszki 200 gr seler naciowy 150 gr boczku 500 gr miesa wolowego 200 gr smalcu (okolo) 2 puszki pomidorow 120 gr koncentratu pomidorowego szklanka dobrego bulionu
napatelni topimy 100 gr smalcu dodajemy utarce na gruej tarce marchew, pietruszke seler naciowy kroimy cienko i tez doodajemy wszystko to dusimy ( pod pokrywka) po okolo 10-15 min dodajemy mieso, ktore trzeba widelcem rozetrzec, wymieszac dokladnie z warzywami jak juz mieso zmieni kolor na dobrze brazowy posypujemy wszystko papryka, pieprzem (ja soli nie urzywam) ale mozna dodac sol tu trzeba z pewnoscia dodac nastepne min 50 gr smalcu nastepnie dodajemy dwie puszki pomidorow i dikladnie wszystko mieszamy aby mialo konsystencje " calosci" dolwamy szklanke bulionu nastepnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy Jezeli jest za malo tluszczu mozna jeszcze dodac 50 gr smalcu ( brak T widac jak na dloni) Caly sos gotujemy okolo 30 min
Ja serwuje tak:
100 gr makaronu otymalnego 250 gr sosu spaghetti na to klade 50 gr masla, ktore sie samo topi, wszystko mieszam i voila....opty spaghetti
mozesz mi adampio napisaÄ co u ciebie kryje siÄ pod nazwÄ
bulion??? czy taki z kostki rosoĹowej czy wywar z miÄsa.....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
akazah
Gość
|
W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.
wczoraj wieczorem zrobiĹam sos... dzisiaj bÄdzie konsumowany.... ciekawe...co mi z tego wyszĹo
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
W tym przepisie, jak mowilem jest to przepis Pascala, bulion jest z kostki i nic sie nie stanie jak taki zrobisz. Jednak jezeli masz swoj wywar z kosci czy z czego badz to oczywiscie urzywasz swojego. Tzn ja tak robie.
wczoraj wieczorem zrobiĹam sos... dzisiaj bÄdzie konsumowany.... ciekawe...co mi z tego wyszĹo Ups, sorry, ten przepis jest moj. Nie czytalem na jakipost odpowiadasz i "myslalem", ze chodzi o zupe serowa,hihihihihi A sos, mam nadzieje, ze Ci bedzie smakowal.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
akazah
Gość
|
smakowaĹ i to bardzo...... po prostu palce lizaÄ..... dziÄkujÄ za przepis i dobre rady
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
super
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|