Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Torbiel (Przeczytany 5935 razy)
|
dawidor
Go
|
Witam forum,
Mam pytanie odnośnie przypadłości mojej żony.Wykryto jej w 2007 roku torbiel na nerce o średnicy 15 mm.Obecnie ta torbiel ma wymiary 1,65 cm x 1,9 cm.Żona w przeciwieństwie do mnie nie odżywia się optymalnie.Moje pytanie to czy po przejściu na ŻO istnieje prawdopodobieństwo,że torbiel zniknie ?
Dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
witaj dawidor! na diecie optymalnej znika wszystko co złe, a zostaje wszystko co dobre, więc nie ma się co zastanawiać tylko trzeba spróbować....
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Miałam 3 torbiele ale na piersiach i na DO zniknęły bez śladu. W 1986 jeden torbiel miałam usunięty operacyjnie (na prawej piersi) co wcale nie zatrzymało narastania następnych. Dopiero DO je zlikwidowała.
|
|
|
|
|
|
|
aga
Go
|
Witam-Halina Ch czy mogła byś powiedzieć po jakim czasie ci zgineły.Bo ja mam na tarczycy torbiele i guzy, sporo ich tam jest.Odkąd stosuję dietę,to już się niepowiększają i tarczyca stoi w miejscu. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
W lipcu 2002 wykryto u mnie 3 torbiele na piersiach (od 10 do 12 mm), w 2007 powtórzyłam badanie z własnej cieklawości - torbieli nbie było. Na DO jestem od sierpnia 2002 , więc nie wiem po jakim konkretnie czasie mi zniknęły.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Witam-Halina Ch czy mogła byś powiedzieć po jakim czasie ci zgineły.Bo ja mam na tarczycy torbiele i guzy, sporo ich tam jest.Odkąd stosuję dietę,to już się niepowiększają i tarczyca stoi w miejscu.
Ja co prawda nie miałam guzów tarczycy, ale miałam tarczycę niejednorodną i pomniejszoną. Gdzieś tak po pięciu miesięcach stosowania DO, tarczyca stała się jednorodna i prawidłowej wielkości, również poziom hormonów tarczycy unormował się.
|
|
|
|
|
|
|
aga
Go
|
Reniu ja też miałam niejednorodną,hormony miałam 0,46, to mi się uregulowało.Tylko te guzy zostały,i a u ciebie to szbko wruciło do normy,bardzo dobrze.Ciekawa jestem kiedy u mnie znikną?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli u Ciebie "aga" pojawiły się już korzystne zmiany w tarczycy, to można spodziewać się, że nadal będą następowały i guzy znikną.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|