forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 00:43:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Euro 2012
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 [5] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Euro 2012  (Przeczytany 38289 razy)
Tomkiewicz
Go

Email
Odp: Euro 2012
« Odpowiedz #80 : 2007-04-24, 17:06:35 »

to dla mnie jakieś niebotyczne połączenie muzyki i teatru.

Dla mnie CAŁY Hammill taki właśnie jest. Przeżywa każdą linijkę swojej poezji (ogromnie cenię go właśnie jako poetę) i ilustruje głosem. Przy czym, nie czuć w tym popisowego "aktorstwa" czy fałszu. Poprostu KLASA! Człowiek za rok skończy 60 lat, jest kilka lat po zawale, a ma w sobie tyle młodzieńczego ognia, że wzbudza ogromny podziw i szacunek...

M

P.S. Z ciekawostek żywieniowych muszę przyznać, że VDGG mieli dość zdrowe menu. Wystarczy, że powiem, że do picia nie życzyli sobie żadnych napojów gazowanych czy soczków, jedynie wodę i wino Smile I żadnych słodyczy, oprócz polskich śliwek w czekoladzie, które podobno im bardzo smakują Smile
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #81 : 2007-04-24, 17:21:30 »

To  nie był koncert rockowy.

Bo to nie był koncert rockowy Smile
   Trudno nazwać rockową muzykę, która zawiera w sobie tylko rockową sekcję rytmiczną, a poza tym elementy jazzu, klasyki, awangardy, poezji spiewanej, free jazzu oraz tego czegoś , co niewysławialne, a co stanowi, że ciary po plerach łażą.  Jak na rock, zbyt skomplikowana to muzyka, jak na jazz -  zbyt drapieżna.
     Generalnie, mam w nosie Euro 2012 w Polsze i na Ukrainie. Chcę więcej sal koncertowych, zwłaszcza w Krakowie, bo tu coś zaniedbano. A dziwę się, wszak mieszka tu Penderecki itp. Przydałaby się zatem taka Kongresowa made in Cracow, zdolna przyjąć muzyków, nie muzykantów jak np. Rubik lub Wiśniewski.
    Jednak wrócmy do Kopanej. Jak spędzić rok 2012 bez wszechobecnych mord kiboli ?

Tomek

Bruford
Go

Email
« Odpowiedz #82 : 2007-04-24, 17:53:41 »

[   Trudno nazwać rockową muzykę, która zawiera w sobie tylko rockową sekcję rytmiczną, a poza tym elementy jazzu, klasyki, awangardy, poezji spiewanej, free jazzu oraz tego czegoś , co niewysławialne, a co stanowi, że ciary po plerach łażą.  Jak na rock, zbyt skomplikowana to muzyka, jak na jazz -  zbyt drapieżna.
     Generalnie, mam w nosie Euro          

No to prawda generalnie. Very Happy. Rubik - heh , szkoda gadać Very Happy

A co do kiboli.Da się wyrtzymać , EURO ma inne pozytywne aspekty.Ktoś wreszcie zmusi Polskę do pobudowania autostrad. A co do sal koncertowych to cóż , na razie sprzedaje się najlepiej pseudosztuka.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #83 : 2007-04-24, 18:06:27 »

Od kilku dni się zastanawiam, jak dużo Bruksela "podaruje" na inwestycje, a jak mocno będzie musiała potrząsnąć kiesą Polsza Najświętsza.
    Czytając artykuły, natknąłem się na informacę, że tak naprawde to sporo wywalimy z własnej kieszeni. Aspekt zarobku na mistrzostwach nie jest mi obcy czy obojętny - szkoda tylko, że nie umiem wyzbyć się sceptycyzmu wobec właściwego inwestowania tych publicznych pieniędzy.
               Reasumując, nie stać nas na organizację mistrzostw, a Ukrainy w ogóle nie stać. Kiedyś jednak trzeba zacząć, nadarzyła się okazja - choć okazja wybitnie polityczna. Jak zwykle , czas pokaże.

Tomek
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #84 : 2007-04-24, 18:25:46 »

Ciekawe ,kto bedzie budował te autoatrady i stadiony.
Bo przechodzę codziennie koło szkoły i co jakieś 2 tyg. przyjeżdża pogotowie wodno-kan. i kopią dziurę w chodniku ,aby naprawiać już chyba z tysiąc razy tą samą rurę.
Doszliśmy do wniosku, że ją tak "naprawiają",żeby za jakieś 2 tyg. mięli znów co robić .
Mam nadzieję ,ze nie będą w ten sam sposób budować tych stadionów i autostrad  Shocked

A poza tym ,dziwię się ,że pominęli stadion w Chorzowie-miałabym blisko na mecz...
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #85 : 2007-04-24, 19:36:40 »

a Ukrainy w ogóle nie stać

stać, stać Wink ... fakt, pomoc UE jest mała - 500 mln ojro rocznie, ale mają swoich oligarchów. Taki Achmetow czy inny Kołomojski grosza nie pożałują. Poza tym stadiony Szachtara Donieck czy Dynama Kijów (ich stadion rezerwowy należałby w Polsce do najlepszych) już teraz mogłyy stanowić areny dowolnych mistrzostw. Pozostaje inwestycja w infrastrukture okolostadionowa.

A poza tym ,dziwię się ,że pominęli stadion w Chorzowie

Śląski / Narodowy jest na liście rezerwowej. Chociaż generalnie to pewnie kurtuazja. Byłby świetną i nowoczesną areną, gdyby organizowano Euro 1912, ale 2012.... ehhh

Ktoś wreszcie zmusi Polskę do pobudowania autostrad.

Heh, przypomina mi się od razu sytuacja na Ukrainie. Swego czasu ciągnięto autostradę z Kijowa do Odessy- 600 km, miały być dwie warstwy asfaltu (wersja z kosztorysu). Niedawno odkryto, że jest jedna...  Śmiem sądzić, że parafrazując słowa pewnego arcybiskupa, "wiarygodność kosztów tychże autostrad będzie miała pewne niuanse..."
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #86 : 2007-04-24, 19:45:47 »

Śląski / Narodowy jest na liście rezerwowej. Chociaż generalnie to pewnie kurtuazja. Byłby świetną i nowoczesną areną, gdyby organizowano Euro 1912, ale 2012.... ehhh

Szymon ,wiem że Śląski jest na liście rez..Poza tym myślałam o tym jakby go deko "unowocześnili",w końcu nie jest taki zły z lotu kolejki  ELKI  Laughing
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #87 : 2007-04-24, 19:58:28 »

Musieliby przesuną trybuny do murawy, a to nie jest takie łatwe... Wink A poza tym, jest, z tego, co pamiętam, zbudowany jest na wałach ziemnych, więc pod nim nie mogą znależć się sklepy, parkingi, centra handlowe i inne kapitalistyczne pierdoły, co też nie jest bez znaczenia.  Smile
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #88 : 2007-04-24, 20:23:27 »

ehhh,całkiem niezłe jest centrum handlowe Silesia ,niedaleko stadionu Wink
Mnie tak zależy ,bo ja miałabym blisko się przejechać na mecz  Wink A tak ,to najbliżej we Wrocławiu  Confused
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #89 : 2007-04-25, 02:21:16 »

Witajcie Tomkiewicze ,az wesoło zrobiło sie na stronicach jak zazieleniło od waszych postów.
   Gratuluje ,wam tak pięknego i atrakcyjnego  widowiska .
   Ja niezbyt znam sie na muzyce - mam troche drewniane ucho i lubie melodie
   wpadajace w ucho. ,które ewentualnie zanuce.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #90 : 2007-04-25, 08:35:30 »

Witajcie Tomkiewicze ,az wesoło zrobiło sie na stronicach jak zazieleniło od waszych postów.

Rudka  Very Happy Jak to dobrze ,że podbudowałaś troche Tomkiewiczów ,bo Tomek był chyba troche rozgoryczony jak ja pisałam do Toana ,ze tak mądrze pisze ,że nie ma sobie równych   Cool  ,że aż się Tomaszek wtrącił  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing
tetryk
Go

Email
« Odpowiedz #91 : 2007-04-25, 19:27:07 »

Generalnie, mam w nosie Euro 2012 w Polsze i na Ukrainie. Chcę więcej sal koncertowych, zwłaszcza w Krakowie, bo tu coś zaniedbano.
(...)
Jak spędzić rok 2012 bez wszechobecnych mord kiboli?

Byc moze wlasnie dzieki tym mordom wybuduja Ci potem sale koncertowa w Krakowie, zebys mogl sluchac tych tzw. "prawdziwych muzykow" (cokolwiek to znaczy).
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #92 : 2007-04-25, 21:02:11 »

Być może..

T
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #93 : 2007-04-26, 02:11:04 »

Elmo -no nie żartuj -Tomki sa na forum -więc kazdy ma prawo mieć swoje zdanie.
    Toana też lubie ,po za jego linkami angielsko języcznymi -ale chyba tylko ja tu jestem
     nie kumata -po za tym, jak wyzej .
  Elmo czy Ty wiesz może jak to sie dzieje ,ze  u znajomej ,na innym komputerze nie
ma we forum wolnych tematów . Niby strona ta sama ale jakby ocenzurowana.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #94 : 2007-04-26, 08:02:40 »

Elmo czy Ty wiesz może jak to sie dzieje ,ze  u znajomej ,na innym komputerze nie
 ma we forum wolnych tematów . Niby strona ta sama ale jakby ocenzurowana.

Wiem Rudka.
Żeby zobaczyć wolne tematy ,trzeba byż zarejestrowanym.
Nie widoczne są dla gości i myślę ,że to był bardzo dobry pomysł ,bo to jest Forum dr.Kwaśniewski,a jak by były widoczne ,zrobiłoby się całkiem inne Forum -nazwę sobie daruję  Laughing
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #95 : 2007-04-27, 00:43:55 »

Elmo -ale ja przed swoim zarejstrowaniem ,czytałam wolne tematy.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #96 : 2007-04-27, 09:36:06 »

Wtedy jeszcze Rudko nie było ogromu tych wątków (no ...wiesz jakich  Rolling Eyes)
To moim zdaniem racjonalne posunięcie (nieudostępnienie tego gościom)...
Ja też pamietam jak były dostępne....
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #97 : 2007-04-28, 02:29:36 »

Trudno ,bo będe miała problem - jak wyjade ale może sie jakoś do hasła dokopie ,
jeszcze przed wyjazdem.
zdugiej strony dobrze ,można szaleć i nikt bliski nienamaca
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #98 : 2007-04-28, 10:02:45 »

Przecież Rudko mozesz w jakimś innym miejscu na świecie wejść na Forum ,wpisać hasło ,login i jesteś  Very Happy
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #99 : 2007-04-29, 01:35:17 »

No właśnie u znajomej moje hasło nie wchodziło ,wiec chyba znowu coś skopałam.
wstydze sie mojego syna informatyka ,bo nie dośc ,ze praktycznie zmusił mnie do kompa
    czasu dla mnie poswięcił -a  ja jak mam już inne pudło przed soba to głupieje.
Strony: 1 2 3 4 [5] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.056 sekund z 19 zapytaniami.