Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Sezon na kurki (Przeczytany 7992 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kurki w śmietanie:
- wziąć kurki, cebulę, ząbek czosnku, białe wino, śmietankę, sól, pieprz, natkę pietruszki
- zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dorzucić kurki, smażyć do odparowania soku, podlać białym winem, odparować, podlać śmietanką, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Go
|
Kurki w śmietanie:
- wziąć kurki, cebulę, ząbek czosnku, białe wino, śmietankę, sól, pieprz, natkę pietruszki
- zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dorzucić kurki, smażyć do odparowania soku, podlać białym winem, odparować, podlać śmietanką, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki.
Przepis super! Ale skąd wziąć kurki? Za sucho...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
U mnie na targu są, choć nie jest to zatrzęsienie. Może tymczasem ww metodą pieczarki?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
Dostałam trochę kurek w prezencie słyszałam,ze z jajecznicą są dobre.Jadł ktoś? Czy może inaczej je wykorzystać? Proszę o szybką w miarę odpowiedź ,bo jutro już będzie za późno
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Dostałam trochę kurek w prezencie słyszałam,ze z jajecznicą są dobre.Jadł ktoś? Czy może inaczej je wykorzystać? Proszę o szybką w miarę odpowiedź ,bo jutro już będzie za późno Jak dotąd, z kurek robiłam tylko sos śmietanowy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
Jak dotąd, z kurek robiłam tylko sos śmietanowy Ja nie robiłam niczego, nigdy kurek nie jadłam .Wczoraj pierwszy raz trzymałam je w ręku Zrobię dziś sosu do obiadu i do jajecznicy je dodam.Będzie i wilk syty i owca cała
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja odgotowane i drobno posiekane kurki smażę krótko na pokrojonym w kosteczkę wędzonym boczku. Dodaję trochę pieprzu, soli i śmietanę. Posypuję natką. Podaję z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
Acha,czyli można jeszcze w ten sposób Kurki mam,boczek mam,potrzeba tylko mojej osoby w kuchni
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No i natkę pietruszki..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
No i natkę pietruszki.. Mam taką zieloną ,świeżą ,przywiezioną prosto z ogródka i mam też lubczyk,to też sobie dodam ,bo lubię jego zapach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A ja mam od kilku dni posiekaną pietruszkę w zamrażalniku. W ogródku, niestety, pietruszki nie mamy..U nas nic porządnego i tak by nie urosło - za słaba ziemia. Wcześniej przynosiła mi pietruszkę ze swojego ogródka znajoma. Ale i jej się skończyła..Lubię dużo zieleniny do każdego obiadu..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ja też właśnie mrożę natkę i lubczyk.Właśnie sobie wczoraj przywiozłam do mrożenia .A żeby mieć taką świeżą natkę,to sobie sadzę w doniczce na zimę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
W donniczce słabo mi ona rośnie. Próbowałam i z nasion i z korzenia. Najlepiej to mi wychodzi zimowa hodowla szczypiorku w skrzyneczce..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|