forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 17:35:47

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669859 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sezon na kurki
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sezon na kurki  (Przeczytany 7992 razy)
Teresa Stachurska
Go

Email
Sezon na kurki
« : 2008-07-03, 14:50:43 »

Kurki w śmietanie:

- wziąć kurki, cebulę, ząbek czosnku, białe wino, śmietankę, sól, pieprz, natkę pietruszki

- zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dorzucić kurki, smażyć do odparowania soku, podlać białym winem, odparować, podlać śmietanką, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki.
bea561
Go

Email
Odp: Sezon na kurki
« Odpowiedz #1 : 2008-07-03, 15:25:26 »

Kurki w śmietanie:

- wziąć kurki, cebulę, ząbek czosnku, białe wino, śmietankę, sól, pieprz, natkę pietruszki

- zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dorzucić kurki, smażyć do odparowania soku, podlać białym winem, odparować, podlać śmietanką, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki.

Przepis super! Ale skąd wziąć kurki? Za sucho...
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #2 : 2008-07-03, 15:45:59 »

U mnie na targu są, choć nie jest to zatrzęsienie. Może tymczasem ww metodą pieczarki?
Iga
Go

Email
« Odpowiedz #3 : 2010-10-03, 21:25:01 »

Dostałam trochę kurek w prezencie Wink słyszałam,ze z jajecznicą są dobre.Jadł ktoś? Czy może inaczej je wykorzystać? Proszę o szybką w miarę odpowiedź ,bo jutro już będzie za późno  Mr. Green
Zonia
Go

Email
« Odpowiedz #4 : 2010-10-04, 00:18:16 »

Dostałam trochę kurek w prezencie Wink słyszałam,ze z jajecznicą są dobre.Jadł ktoś? Czy może inaczej je wykorzystać? Proszę o szybką w miarę odpowiedź ,bo jutro już będzie za późno  Mr. Green

Jak dotąd, z kurek robiłam tylko sos śmietanowy Smile
Iga
Go

Email
« Odpowiedz #5 : 2010-10-04, 07:19:19 »

Jak dotąd, z kurek robiłam tylko sos śmietanowy Smile
Smile
Ja nie robiłam niczego, nigdy kurek nie jadłam .Wczoraj pierwszy raz trzymałam je w ręku  Cool
Zrobię dziś sosu do obiadu i do jajecznicy je dodam.Będzie i wilk syty i owca cała  Razz
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72271

« Odpowiedz #6 : 2010-10-04, 07:25:41 »

Ja odgotowane i drobno posiekane kurki smażę krótko na pokrojonym w kosteczkę wędzonym boczku. Dodaję trochę pieprzu, soli i śmietanę. Posypuję natką. Podaję z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego. Very Happy

Iga
Go

Email
« Odpowiedz #7 : 2010-10-04, 07:28:55 »

Acha,czyli można jeszcze w ten sposób Smile Kurki mam,boczek mam,potrzeba tylko mojej osoby w kuchni   Razz
renia
Hero Member

« Odpowiedz #8 : 2010-10-04, 07:31:02 »

No i natkę pietruszki.. Razz

Iga
Go

Email
« Odpowiedz #9 : 2010-10-04, 07:38:59 »

No i natkę pietruszki.. Razz
Mam taką zieloną ,świeżą ,przywiezioną prosto z ogródka i mam też lubczyk,to też sobie dodam ,bo lubię jego zapach   Cool
renia
Hero Member

« Odpowiedz #10 : 2010-10-04, 07:46:26 »

A ja mam od kilku dni posiekaną pietruszkę w zamrażalniku. W ogródku, niestety, pietruszki nie mamy..U nas nic porządnego i tak by nie urosło - za słaba ziemia. Wcześniej przynosiła mi pietruszkę ze swojego ogródka znajoma. Ale i jej się skończyła..Lubię dużo zieleniny do każdego obiadu..

Iga
Go

Email
« Odpowiedz #11 : 2010-10-04, 07:48:32 »

Ja też właśnie mrożę natkę i lubczyk.Właśnie sobie wczoraj przywiozłam do mrożenia .A żeby mieć taką świeżą natkę,to sobie sadzę w doniczce na zimę Smile
renia
Hero Member

« Odpowiedz #12 : 2010-10-04, 07:52:54 »

W donniczce słabo mi ona rośnie. Próbowałam i z nasion i z korzenia. Najlepiej to mi wychodzi zimowa hodowla szczypiorku w skrzyneczce.. Very Happy

Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 21 zapytaniami.