Mike
Go
|
|
Odp: Polip
« Odpowiedz #80 : 2008-07-16, 15:48:33 » |
|
z cyklu "rozmowy w tloku" sroda: sniadanie: boczek smazony - 150g, smalec 15g obiad: nalesniczki z 2 jajek i 4 zoltek (smalec 30g) - 150g + ziemniaczki smazone na smalcu(40g) - 190g lekarka na wczasach?
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
|
« Odpowiedz #81 : 2008-07-17, 14:50:58 » |
|
z cyklu "rozmowy w tloku" sroda: sniadanie: boczek smazony - 150g, smalec 15g obiad: nalesniczki z 2 jajek i 4 zoltek (smalec 30g) - 150g + ziemniaczki smazone na smalcu(40g) - 190g lekarka na wczasach? I oto przyczyna zapachu acetonu z Twoich ust. Na cały dzień W z 40g ziemniaków - zdecydowanie za mało.
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
|
« Odpowiedz #82 : 2008-07-17, 17:03:22 » |
|
z cyklu "rozmowy w tloku" sroda: sniadanie: boczek smazony - 150g, smalec 15g obiad: nalesniczki z 2 jajek i 4 zoltek (smalec 30g) - 150g + ziemniaczki smazone na smalcu(40g) - 190g lekarka na wczasach? I oto przyczyna zapachu acetonu z Twoich ust. Na cały dzień W z 40g ziemniaków - zdecydowanie za mało. czytaj uwaznie: smalcu 40g, ziemniakow 190g.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
« Odpowiedz #83 : 2008-08-08, 00:20:44 » |
|
Lekarko, nie mam kataru, o czym zawiadamiam z przyjemnością i podziękowaniami. Przeszedł jak ręką odjął wskutek rotowania mlecznych i to mimo mego sceptycyzmu. Szok. Czekam na następne osiągnięcia. Wniosek: nie warto się do dolegliwości przyzwyczajać.
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
|
« Odpowiedz #84 : 2008-08-12, 17:51:04 » |
|
Mike jak postepy z chrzakaniem i kaszlem ? Dopytuje sie poniewaz tez mam problemy z chrzakaniem. Pochrzakuje sobie jak swinka . i tez pomalu przechodze na bezmleczne. Czym doprawiasz nalesniki z jajek ?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #85 : 2008-08-12, 19:02:21 » |
|
Mike, W-0,8g/kg/dobę z ziemniaków. Bea słusznie zauważyła, że jest za mało W. Chrząkanie, powinno ustąpić najdalej PO 3 dobach po rozpoczęciu rotowania mlecznych. Może ustąpić nawet po jednym dniu jeżeli jesteś w dobrym stanie technicznym. Teresa, cieszę się, katary/potrzeba oczyszczania gardła to najprostsze dolegliwosci do wyleczenia dietą. Choroby trzeba WYleczać . Trzymanie ich nie jest korzystne .
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
|
« Odpowiedz #86 : 2008-08-12, 19:12:00 » |
|
Mike, W-0,8g/kg/dobę z ziemniaków. Bea słusznie zauważyła, że jest za mało W. Chrząkanie, powinno ustąpić najdalej PO 3 dobach po rozpoczęciu rotowania mlecznych. Może ustąpić nawet po jednym dniu jeżeli jesteś w dobrym stanie technicznym. Teresa, cieszę się, katary/potrzeba oczyszczania gardła to najprostsze dolegliwosci do wyleczenia dietą. Choroby trzeba WYleczać . Trzymanie ich nie jest korzystne . lekarko, mlecznych nie jem prawie wcale - oprocz piatkow, wtedy serki smazone w panierce. vigo: przyprawa ... do masla wymyslilem nowy przepis na nalesniki: 1 jajko + 6 zoltek placki ziemniaczane: 1 jajko + 6 zoltek + 250g ziemniakow
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
« Odpowiedz #87 : 2008-08-12, 19:24:38 » |
|
...Bea słusznie zauważyła, że jest za mało W...
O jasny gwint faktycznie! Dobrze, ze sa osoby ktore dokladnie czytaja wszystkie posty i potrafia wskazac ewidentne bledy Ja czesto mysle o tych weglowodanach, to wszystko jest tak fantastycznie pasjonujace Np. takie zjawisko " glukoneogenezy" ile tutaj jest zawilosci a jednoczesnie frajdy w odkrywaniu szlakow metabolicznych
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
|
« Odpowiedz #88 : 2008-08-14, 08:11:28 » |
|
lekarko wyslalem Ci prywatna wiadomosc chodzi mi o bruksizm - nie ustapil
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #89 : 2008-08-14, 08:36:44 » |
|
Pamietaj o Tłuszczach. Działają uspokajająco. Mieśnie żuchwy też się zrelaksują na TŁUSZCZACH. Ustapi chrząkanie to i POTEM bruksizm... Kaszel - "se ne wrati" . Oczy... wspomagające unerwienie ich jest z tego samego odcinka co żuchwy (bruksizm) na kręgosłupie. Najpierw niech ustąpi dolegliwość okolicy "pasa żołądka", potem bruksizm=oczy ( ).
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
|
« Odpowiedz #90 : 2008-08-14, 08:43:38 » |
|
Pamietaj o Tłuszczach. Działają uspokajająco. Mieśnie żuchwy też się zrelaksują na TŁUSZCZACH. Ustapi chrząkanie to i POTEM bruksizm...Kaszel - "se ne wrati" . Oczy... wspomagające unerwienie ich jest z tego samego odcinka co żuchwy (bruksizm) na kręgosłupie. Najpierw niech ustąpi dolegliwość okolicy "pasa żołądka", potem bruksizm=oczy ( ). wiesz, tylko problem w tym ze szybciej moge zeby "zjesc" niz mi ten bruksizm ustapi :/ za okulary dalem 600zl wiec na poprawie wzroku poki co mi nie zalezy
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #91 : 2008-08-14, 08:52:24 » |
|
Nie potrafię na razie. Tłuszcze! Tędy droga.
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
|
« Odpowiedz #92 : 2008-08-19, 22:22:12 » |
|
weekend spedzilem w hotelu ustroniu i niestety nie mialem dostepu do jedzenia jadlem co mi sie wydawalo ze sie nadaje, jakies salcesony, kielbaski, sery, maslo - nic innego nie bylo jedyny optymalny posilek zjadlem w .... Arkadii w Ustroniu ktora to przypadkiem jest w ustroniu i byla dosc blisko (w lini prostej) mojego hotelu. zreszta tam wszedzie bylo blisko - w lini prostej ;] pozdro dla milej pani z recepcji w arkadii i milego kelnera (szefa kuchni?) o dziwo przezylismy z zona ten weekend bez wiekszych atrakcji zoladkowych i zdrowotnych, po 3 dniach na mlecznych czulem sie ok, troszke glodny chodzilem ale skoro pisze posta tzn ze jest ok kaszel juz prawie calkiem ustapil, troszke jeszcze chrzakam, ogolnie po roku leczenia w poradni alergologicznej, pulmonologicznej i laryngologicznej moge powiedziec ze dieta bez zboz i mlecznych polecana przez Panią Ewę to fajna sprawa
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #93 : 2008-09-23, 09:26:32 » |
|
Mleczne kiedyś przestaną szkodzić... A zbożowe - każdy może się przekonać na sobie jak kumuluje się dawka dosypywanej codziennie mąki glutenowej czy bezglutenowej) do posiłków optymalnych.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #94 : 2014-11-03, 15:16:22 » |
|
Dziękuję. Ja konsekwentnie zero mlecznych. Zaraz idę kupić trochę słoniny do jajecznicy i jaj sadzonych. Zamiast masła.
Tragedii, jak widać, nie było. A jakieś wnioski, po latach? Mleczne kiedyś przestaną szkodzić... A zbożowe - każdy może się przekonać na sobie jak kumuluje się dawka dosypywanej codziennie mąki glutenowej czy bezglutenowej) do posiłków optymalnych.
A taka mąkę bez glutenu, to przypadkiem skrobią zwą?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #95 : 2014-12-09, 20:19:00 » |
|
O to samo chciałem Teresę zapytować.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #96 : 2014-12-10, 09:26:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #97 : 2014-12-10, 09:36:36 » |
|
Polip to fajne imię dla domowego peta, co?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #98 : 2014-12-10, 09:46:21 » |
|
Odniosę się jedynie do tego, co za znakiem jest- .
|
|
|
|
|
|
|
|