Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pare pytan do doswiadczonych optymalnych (Przeczytany 36080 razy)
|
slawek
Go
|
tkanka tłuszczowa gotowa na zmagazynowanie każdej ilo¶ci odpowiednio przetworzonych kCal. do tkanki tłuszczowej nie dostają się kcal tylko węglowodany z cyklu pentozowego
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dobry wieczór wszystkim , dzisiaj ciężko pracowałam, cały dzień za kierownicą i dopiero co wróciłam i twarz sobie deczko"zaszyłam". Brzuch mi urósł, czuję otłuszczenie , całe szczęście, że dziś nie czułam praktycznie głodu. No , myślałam ,że od tłuszczu nie utyję. A proporcje zachowam.Co prawda wczoraj wyszło mi, że posunęłam wagowo też jakąś ilość nie maleńką, delikatnie mówiąc. No , ale miałam jeść do syta i nie dopuszczać do głodu, no więc "hulaj dusza , piekła nie ma:
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, a pamiętasz o tym, że na początku DO powinno się kończyć posiłek z lekkim niedosytem (jeśli się chce schudnąć)? Zanim żołądek się skurczy do pożądanych rozmiarów, upomina się o napełnienie "po staremu"..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, a pamiętasz o tym, że na początku DO powinno się kończyć posiłek z lekkim niedosytem (jeśli się chce schudnąć)? Zanim żołądek się skurczy do pożądanych rozmiarów, upomina się o napełnienie "po staremu".. Tak, pamiętam o tym i miałam lekki niedosyt nawet się czułam dumna , że nie wsuwam tak na full. Oprócz tego te tłuszcze , śmietany , żółtka , smalczyk ze skwarkami , chleb optymalny , tłusty boczek , masło to jest przepyszne. No , ale jakoś hm Pomyślałam ,że nie będę sobie żałować tłuszczu , bo się przebuduję a potem organizm szybciej spali. A proporcje nauczę się zachowywać, po to kupiłam wagę , śledzę tabele. Ale coś moje założenia , nie grają
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, to może na początek lepiej by było więcej korzystać z gotowych, już obliczonych, jadłospisów.. dopóty, dopóki Tobie nie będzie to sprawiało trudności? A planujesz może jakiś letni (chociaż niekoniecznie letni ) wyjazd do arkadii? Tam można swoje umiejętności w obliczaniu BTW, udoskonalić..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zobaczę. Przydałoby się .Mam pracę między dwoma krajami i to często utrudnia jedzenie , gotowanie . Oprócz tego podróżuje po całej Ukrainie , dziś przejechałam 460 km i byłam zajęta wykładami. Wzięłam sobie kanapkę z chleba optymalnego i serka topionego. Za chwilę wracam do Polski i znów w drogę do RPA, wracam i znów na Ukrainę. Jakoś będę musiała to sobie pomaleńku ułożyć. Dlatego odpowiada mi bardzo proste jedzenie.Ser , jajka, śmietana , boczek, pomidory . I tak na okrągło.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Sprobuj zbilansowac placki zimniaczoano- miesne i zjadac to z maslem i wedlinami albo serem, to jest larytas.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zobaczę. Przydałoby się .Mam pracę między dwoma krajami i to często utrudnia jedzenie , gotowanie . Oprócz tego podróżuje po całej Ukrainie , dziś przejechałam 460 km i byłam zajęta wykładami. Wzięłam sobie kanapkę z chleba optymalnego i serka topionego. Za chwilę wracam do Polski i znów w drogę do RPA, wracam i znów na Ukrainę. Jakoś będę musiała to sobie pomaleńku ułożyć. Dlatego odpowiada mi bardzo proste jedzenie.Ser , jajka, śmietana , boczek, pomidory . I tak na okrągło. Faktycznie masz życie "na walizkach" i to sporo utrudnia prawidłowe stosowanie DO, ale nie uniemożliwia..powodzenia życzy Renia..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli ja jem poza domem, to najczęściej jem chleb optymalny z masłem i wędliną, albo z boczkiem wędzonym, albo z serem. Nieraz jem jeszcze obiad w barze (coraz rzadziej). Przed wyjściem z domu staram się zjeść jajecznicę, a jeśli wychodzę tak wcześnie, że jeszcze nie mam ochoty na śniadanie, to jem jajecznice na kolację - normalnie mi jej brakuje. Nieraz, w takie dni, piję jeszcze śmietanę 30-tkę, żeby wyrównać dzienny bilans BTW.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzięki adampio , dzięki Reniu , będę się przebudowywać i reorganizować . No i trochę mniej pochłaniać. Radziu smalczyku paluchem nie wybierałam , ale śmietany parę łyżek wsunęłam i nie wliczyłam ich do bilansu dziennego. Tyle tego było , że już na prawdę wstyd doliczać te parę łyżeczek .
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|