Autor
|
Wtek: Szukam pomocy w sprawie migreny (Przeczytany 130089 razy)
|
renia
|
Wysłuchałam tego (obydwie części - strasznie długie ) Może ma rację z tymi hormonami nadnerczy, że mają związek z hormonami tarczycy (nasz organizm to jest system naczyń połączonych). Ale na pewno przyczyna jest jedna - złe odżywianie. I nie trzeba uzupełniać poszczególnych hormonów (może początkowo jak jest faza ostra) ale wystarczy prawidłowo jeść, żeby poziom wszystkich hormonów się unormował.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ile? milion? kobiet zażywa sztuczny hormon w nieodpowiedniej ilości lub nawet niepotrzebnie. Euthyrox jest powszechny jak witamina C. Państwo za to płaci. I nie trzeba uzupełniać poszczególnych hormonów zgadza się, ale jeżeli ktoś łyka długo, to ma rozregulowaną od tego gospodarkę hormonalną Nawet co piąty mieszkaniec naszego kraju może mieć zaburzenia czynności tarczycy, z czego aż 50% chorych nie jest świadoma swojej choroby http://www.tlustezycie.pl/2014/01/euthyrox-eltroxin-czego-nie-wiesz-o.html
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Fakt, że choroby tarczycy to jakaś plaga teraz! Wiem, że poziom tsh o niczym nie świadczy, ale że moja doktorka dawała mi skierowania na badania, więc wiem, że przed DO było prawie 3, a po roku DO 1,2
|
|
|
|
|
|
|
|
|