Autor
|
Wtek: Fruktoza – a tkanka tłuszczowa (Przeczytany 75980 razy)
|
Zyon
|
"(tu doczytać o sobie o powszechnie znanym braku kontroli)", No to jest jedno z najczesciej i z reguly bezrefleksyjnie powtarzanych zdan w wiekszosci "naukowych" dyskusji o fruktozie na forach, szczegolnie celuja w tym adepcji AWF i medycyny
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
W zasadzie, to nie zapomniałem dopisać, a nie chciałem sobie zbytnio synaps rozgrzać, bo to w wieczorowej porze źle wpływa na płynność wypoczynku...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"(tu doczytać o sobie o powszechnie znanym braku kontroli)", No to jest jedno z najczesciej i z reguly bezrefleksyjnie powtarzanych zdan w wiekszosci "naukowych" dyskusji o fruktozie na forach, szczegolnie celuja w tym adepcji AWF i medycyny Nie mój problem, ale w Harperu wyraźnie pisze, o zamianie fruktozy pokarmowej w glukozę dokrewną w śródbłonku jelita, ale jakoś nikt tego nie dostrzega, bo nie pasuje do jedynie słusznej "teorii naukowej" o prozdrowotnej lub syndromalnej roli fruktozy w organizmie... Do tego "mój profesor powiedział..." całkowicie zwalnia studenta, magistranta, doktoranta, habilitanta z myślenia....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Powszechnie wiadomo też (a jak nie wiadomo, to trudno), że dla przykładu z sacharozy jako mieszanki 50/50 najpierw wchłania się glukoza, a później zamieniona na glukozę fruktoza, właśnie dlatego, że glukoza jest do natychmiastowego transportu do wątroby, a fruktoza dopiero po zamianie na glukozę. Trochę masło maślane, ale trudno mi się dziś nad pisaniem skupić, bo zaś myślę o zakupach w warzywniaku, abym nie zapomniał, bo padnie pytanie: "a marchewkę kupiłeś?" ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Oj! Coś sknocili, bo przecież wiadomo, że fruktoza pomija w całości etapy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj! To coś sknocili, bo wiadomo, że fruktoza w całości pomija etapy i jest zdrowa dla serca!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No szczuplych wzieli do badan Zamiast grubasow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A jak bez syndromów, to spoko. Nie utyją ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|