forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 18:47:11

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Najprostsza alkalizacja.
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Najprostsza alkalizacja.  (Przeczytany 13530 razy)
Dasna
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #20 : 2011-01-30, 21:04:47 »

zagryźć 500mg magnezu i po sprawie...

Magnez koniecznie musi pochodzić ze sklepu z chemią spożywczą. Dobry jest blumag, bo go reklamują i ma niebieski kolor, a wiadomo z ostatnich doniesień naukopwych, że niebieskie zbawiennie ochładza ściany żołądka, eliminując nawet helikopterbakter,  bo niebieski to zimny kolor...   Wink

 Laughing Laughing Wojciechu , Wojciechu Przekorny  Very Happy i buntovschik Laughing
Zapisane
fewa
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #21 : 2011-01-30, 22:20:59 »

A zamiast cukru można by dać wcześniej namoczonych i zmielonych rodzynek.
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #22 : 2011-01-31, 07:44:38 »

Wprawdzie zawartość cukru w cukrze wynosi 100%, ale w rodzynkach aż 65%, więc czy się da łyżkę cukru, czy półtora sproszkowanych rodzynek, to i tak na zakwasa siem trafi, bo "cukier jest wrogiem magnezu", jak piszom w internecie...  Wink  Laughing Laughing Laughing
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #23 : 2011-01-31, 07:49:16 »

sproszkowanych rodzynek,

Ups!
miało być zmielonych rodzynek, bo sproszkowane to też prawie 100% cukru w cukrze!  Very Happy
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #24 : 2011-01-31, 09:05:32 »

Piszom w ksionżkach;
"Barwy twojego zdrowia" J.Dąbrowski,
"Smak zdrowia" P.Holford
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #25 : 2011-01-31, 18:57:47 »

Ponadto , znany autor , W.Ponomarenko  na str 227 swojego dzieła pisze;
..."Tak więc wysokie spożycie tłuszczu może całkowicie zablokować wchłanianie wapnia i magnezu; organizm nie otrzyma zatem tych pierwiastków w ogóle"...
Na szczęście słowo MOŻE ,ma tu zasadnicze znaczenie/tak krzyknęli by prawnicy/.

Osobiście przerabiałem,  przez bardzo krótki okres,  proporcje z tej książki , które skończyły się zaj.....m atakiem dny m.
Nigdy więcej!
Organizm  jednak kieruje mnie w odpowiedni i prawidłowy sposób , czego dowodem jest tytuł tego wątku.
A w kulinariach jest tego dużo więcej/o coś mu jednak chodzi?!/
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Najprostsza alkalizacja.
« Odpowiedz #26 : 2011-02-01, 07:35:35 »

No tak to właśnie bywa, gdy korzysta się nie z własnego rozumu, a cudzych przemyśleń rozlanych na papier...  Crying or Very sad
Nawet "Kwaśniewski" zaszkodzi, jak się zrozumie Go "na wspak".  Confused
Ale to przecież nie Jego wina...  Very Happy
Zapisane
Strony: 1 [2] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 19 zapytaniami.