Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Polski barszcz ukrainski- dla Reni (Przeczytany 20788 razy)
|
|
Radzio
Gość
|
GĹowa do gĂłry , niektĂłre spostrzeĹźenia mogÄ
poraziÄ. Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Dzisiaj popeĹniĹem barszcz wg. przepisu Adampio. Za wywar posĹuĹźyĹy mi koĹÄ woĹowa i szponder. Zakwas wyszedĹ, Ĺźe hej- tak gÄbÄ wykrzywia. Potrawa przypadĹa mi do gustu.Â
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja kupiĹam mÄ
kÄ ĹźytniÄ
do zakwasu i teĹź popeĹniÄ taki barcz wedĹug przepisu "adampia" a nie mojÄ
wĹasnÄ
improwizacjÄ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Jak ja kocham te nazwy: "Polski barszcz ukrainski" albo "Swinska kielbasa z kuraczaka". Ludzie!!!! Jak sie okazuje w "polskim barszczu ukrainskim" nie wystepuje fasola Co wy na to? Otoz jak moje zrodla ukrainskie mowia, nie ma w barszczu ukrainskim fasoli. Jest burak,ziemniaki, pietruszka-korzen, seler i wszystko inne ale fasoli nie ma. Jest natomiast goralska kapusta. Musi byc goralsak bo inaczej barszcz nie wyjdzie. Oczywiscie zartuje z ta kapusta ale fasoli nie ma.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|
|