forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-27, 19:23:15

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669808 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Placki z jajek i sera
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Placki z jajek i sera  (Przeczytany 3774 razy)
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72257


Placki z jajek i sera
« : 2011-04-01, 19:42:07 »

Zrobiłam je według przepisu nr 14 z "Książki kucharskiej" J.K. -  z połowy ilości tam podanych składników (250 g twarogu). Wyszło mi 16 dość dużych placków (4 patelnie po 4 placki). Ładnie one rosły przy pieczeniu, ale później trochę opadły. Dzieciom smakowały cienko posmarowane dżemem. Ja chcę je wykorzystać do zrobienia kanapek (jest z nimi znacznie mniej roboty niż z chlebem optymalnym). Twarożek podusiłam widelcem, białka ubiłam mikserem na sztywną pianę i całość wymieszałam łyżką. Bardzo smakowały mi te placki na ciepło. Zjadłam dwa - bez dodatków. Very Happy


[załącznik usunięty przez administratora]
Zapisane

Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 21 zapytaniami.