Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wszystko w porządku z wyjątkiem tej " kostki rosołowej". Kostka rosołowa to 50% soli kuchennej i 40% różnej mieszaniny uzdatniaczy typu E! A przecież każdy wie, że jak E, to mogiła, albo wieko szybciej opada...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie lubię zupy bez kostki rosołowej. A E robię jak mi się chce...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wszystko w porządku z wyjątkiem tej " kostki rosołowej". Kostka rosołowa to 50% soli kuchennej i 40% różnej mieszaniny uzdatniaczy typu E! A przecież każdy wie, że jak E, to mogiła, albo wieko szybciej opada... Soli więcej nie dodawałam
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Ja nie lubię zupy bez kostki rosołowej.
Jak się przyzwyczai do syntetyków, to później zupa bez nich nie smakuje...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie lubię zupy bez kostki rosołowej.
Jak się przyzwyczai do syntetyków, to później zupa bez nich nie smakuje... Zgadza się... ale używam ich nawet nie połowę tego, co kiedyś, jak robiłam zupy na samym wywarze z jarzyn. No ale trochę trucizny nam się przyda, żebyśmy tak całkiem od niej nie odwyknęli... organizm by stracił swoje możliwości obronne przed nimi...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Zamiast kostki można zadać świeżego lub suszonego lubczyku lub wyciągu z niego, czyli oryginalnego maggi... Choć wątpię, czy się dostanie w dzisiejszych czasach maggi bez dodatku jakiegoś E! Stawiam, że np: E 621 jest dodawany na 100%
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie lubczyk ma bardzo ładny smak taki "magiczny"...Ciekawe czy można go dostać do kupienia. Kiedyś w Suwałkach widziałam takie warzywo, które nazywało się magi, smakowało jak magi, a wygląd miało selera. Dowiem się czy u nas można dostać takie sadzonki do kupienia... Z drugiej strony, to na ogół zupy nie gotuje się zbyt często i tej chemii tak dużo się przy tym nie spożywa...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No nie wiedziałam, że maggi przez dwa "g" się pisze...
|
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
Właśnie niedawno nabyłam sadzonkę lubczyku w warzywniaku, wyglądała licho i przesadziłam do donicy na balkonie (zamiast kwiatów)teraz po paru dniach wygląda zdecydowanie lepiej. Widziałam również w kwiaciarni, z sadzonkami ogrodniczymi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Zapomniałam już o tym. Zlecę mężowi. On nie zapomina...
|
|
|
|
|
|
|
|