Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Problemy ze snem. (Przeczytany 37126 razy)
|
krzych_100
Go
|
Z tym mam mały problem. Jak już napisałem wcześniej, zamin przyjadę z pracy, zrobię posiłek i zjem, jest już trochę późno i często siedzę w domu z dzieckiem. Trochę ogarnąć mieszkanie i... robi się pora do spania. Jedynie mogę zmęczyć się jak przyprowadzam dziecko: trzymam je po prostu na rękach.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
miewałem podobne bóle w klatce piersiowej jak miałem problemy z nadkwasotą i refluksem (raz nawet myślałem że to zawał), spróbuj wtedy zjeść garść migdałów i zobacz jak się będziesz czuł, opuchnięte usta,język, wyschniętą śluzówkę i zmęczenie to objawy bezdechu śródsennego, mam ostrą formę,
do:rafiona zwróć uwagę na poziom potasu w czasie ataku migotania, u mnie przy obniżonym poziomie potasu występował napadowy częstoskurcz nadkomorowy ale po przejściu na DO przeszło:)
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Jedynie mogę zmęczyć się jak przyprowadzam dziecko: trzymam je po prostu na rękach.
Przytul malca do klaty i zrób z nim trochę wykroków, trochę przysiadów- sukcesywnie, dzień po dniu zwiększając ich ilość. Jeżeli masz dziecko na rękach to nie podejrzewam żeby ważyło więcej jak kilka kg. Dasz radę
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
A ja z wlasnego doswiadzczenia wiem,ze najlepszeym lekarstwem na "niesennosc" jest 1,5 godziny plywania, biegania, albo innego "ruchu" na 2 godziny przed snem. Nie dozna tego ten, ktory tego nie sprawdzi. Apropos, tak zwane "odjazdy" po polozeniu sie do lozka ma ponoc 70% mezczyzn!!! Dlaczego? Na to pytanie tylko potrafia odpowiedziec ......kobiety.hahahaha Natomiast moje doświadczenie wskazuje co innego. Przeważnie kończę biegi ok. 21.30 do tego sauna, lub o 22 wtedy bez sauny. Wracam do domu, robię coś jeszcze i próbuje się położyć spać ok. 24-1 ale jak zasnę przed 2 to i tak jest dobrze. Po prostu nie mogę oka zmrużyć. Treneiro wyjaśnił mi że to właśnie od ćwiczeń, bo organizm jest w stresie, podnosi się poziom różnych adrenalin i tym podobne. A z rana zawsze niewyspany jestem, ale nie mam kiedy indziej ćwiczyć, więc zostaje wieczór.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mógłbyś przecież biegać rano, to może szybciej zasypiałbyś wieczorem...
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
ale nie mam kiedy indziej ćwiczyć, więc zostaje wieczór.
Musiałbym wstawać o 5.15 by o 6 na siłowni się zameldować, o 6.15 zacząć biegać (tylko godzinę, bo jeszcze po tym pod prysznic trzeba) i w te pędy do roboty na 8.30. To nie dla mnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli pomogłoby Ci to na szybkie zasypianie, to może by było warto? Może budziłbyś się o piątej rześki, wyspany i pełen energii...Co Ci zależy spróbować? Mi niedobór węglowodanów utrudnia zasypianie...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
I nie dziwota że nie możesz zasnąć, bo przy takiej przewadze układu sympatycznego S możesz jeszcze dostać arytmii.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
BACA - piszesz to do "Libertador'a" czy do mnie?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Wszystko jedno ponieważ mała ilość węgli to też przewaga S.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A ja z wlasnego doswiadzczenia wiem,ze najlepszeym lekarstwem na "niesennosc" jest 1,5 godziny plywania, biegania, albo innego "ruchu" na 2 godziny przed snem. Nie dozna tego ten, ktory tego nie sprawdzi. Apropos, tak zwane "odjazdy" po polozeniu sie do lozka ma ponoc 70% mezczyzn!!! Dlaczego? Na to pytanie tylko potrafia odpowiedziec ......kobiety.hahahaha Natomiast moje doświadczenie wskazuje co innego. Przeważnie kończę biegi ok. 21.30 do tego sauna, lub o 22 wtedy bez sauny. Wracam do domu, robię coś jeszcze i próbuje się położyć spać ok. 24-1 ale jak zasnę przed 2 to i tak jest dobrze. Po prostu nie mogę oka zmrużyć. Treneiro wyjaśnił mi że to właśnie od ćwiczeń, bo organizm jest w stresie, podnosi się poziom różnych adrenalin i tym podobne. A z rana zawsze niewyspany jestem, ale nie mam kiedy indziej ćwiczyć, więc zostaje wieczór. Jesz jakis posilek po treningu?
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
I nie dziwota że nie możesz zasnąć, bo przy takiej przewadze układu sympatycznego S możesz jeszcze dostać arytmii.
Do mnie to, czy nie do mnie. Jesli nie, to nie wazne, jesli tak, to skad ta przewaga. Wegli mam troche za duzo, bo miedzy 65 a raz zdazylo sie nawet 85. Ale tak w ogole to staram sie by bylo ich ok. 65 czyli te 0,8 na 1kg naleznej wagi. Po treningu to same weglowodany, albo maca, tak ze 30-45g wegli, albo izotonik, tj. ok 25g wegli, jak nie mam sily gryzc. Bialka staram sie dawac nie wiecej jak 75g., tluszczu przewaznie 2,5g na 1g bialka.
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
Jeśli pomogłoby Ci to na szybkie zasypianie, to może by było warto? Może budziłbyś się o piątej rześki, wyspany i pełen energii...Co Ci zależy spróbować? Mi niedobór węglowodanów utrudnia zasypianie...
Raczej mi to nie grozi. Nigdy nie budzilem sie rzeski, nawet gdy zywilem sie w miare optymalnie i kladlem sie o ludzkiej porze, bez wczesniejszego katowania sie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Wegli mam troche za duzo, bo miedzy 65 a raz zdazylo sie nawet 85. Ale tak w ogole to staram sie by bylo ich ok. 65 czyli te 0,8 na 1kg naleznej wagi. Libertador, ilosc wegli jest sprawa indywidualna a teoria o ilosci 0,8 x waga jest tylko wskazowka a nie konkretnym wskazaniem. Musisz kupic sobie paski ketonowe i zmierzyc - to jest najlepszy sposob. Ja dostalem arytmii dzieki niewiedzy i jedzeniu zbyt malej ilosci weglowodanow. Arytmia ustapila po podwyzszeniu zjadanych weglowodanow. U mnie wystarczylo zjadanie jednego ziemniaka albo innego warzywka na noc.
|
|
|
|
|
|
|
Libertador
Go
|
A ta arytmia w wielkim skrocie to co to, czym sie objawia i nieleczona do czego prowadzi? Te paski to jakies dziwne sa, albo ja daltonista jestem. Niby zjadam tych wegli sporo, niby sie ruszam, co powinno spalac te ketonowe ciala, a z paskow wychodzi ze 3 krzyzyki. Przynajmniej w poniedzialek tak wyszlo.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Arytmia to nierowna praca serca, zniezbyt przyjemne doswiadczenie. A jezeli chodzio krzyzyki, no coz sam widzisz. Trzeba kontrolowac.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|