Autor
|
Wtek: Szpik kostny - gdzie go dostać ? (Przeczytany 103951 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
No coś Ty... żartowałam... ok wiemy , iż podroby kupione w sklepie, dla optymalnych są nie do zjedzenia, Pewno korzystasz z dobrodziejstw tej masarni http://www.masarnia-bielawki.pl/sklepy a tu niespodzianka , normalnie można to zjeść , mało tego- są smaczne i jak na sklepowe - mało słone, ja kupuję w handlu obwoźnym ale w gdańsku mają parę punktów , ale pewno ich znasz ? zjadliwe rzeczy to : salceson zwykły czarny, włoski , kaszanka ,kiszki , wątrobianka , pasztetowe , pasztet kociewski , niektóre metki , wędzone podgardle i wędzona słoninka ( pychota ) Gdańsk Główny ul. Plac Dominikański 1(hala targowa) RĄBAŁA
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja często kupuję w sklepach i jem bez szemrania. Fakt, że bezpośrednio od dobrego hodowcy świnek czy owieczek jest o niebo lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Można tylko cienko piszczeć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No coś Ty... żartowałam... ok wiemy , iż podroby kupione w sklepie, dla optymalnych są nie do zjedzenia, Pewno korzystasz z dobrodziejstw tej masarni http://www.masarnia-bielawki.pl/sklepy a tu niespodzianka , normalnie można to zjeść , mało tego- są smaczne i jak na sklepowe - mało słone, ja kupuję w handlu obwoźnym ale w gdańsku mają parę punktów , ale pewno ich znasz ? zjadliwe rzeczy to : salceson zwykły czarny, włoski , kaszanka ,kiszki , wątrobianka , pasztetowe , pasztet kociewski , niektóre metki , wędzone podgardle i wędzona słoninka ( pychota ) Gdańsk Główny ul. Plac Dominikański 1(hala targowa) RĄBAŁA Ja mieszkam w Wejherowie i zaopatruję się w mięso i podroby w sklepiku mięsnym, tutaj na Hali Pomorskiej. Zamawiać mogę tam co chcę (np. kości szpikowe, nawet móżdżek). Świnie oni hodują sami. Wędliny też sami robią. Mają sieć sklepików na Wybrzeżu. Jeśli się kupuje u nich np. półtusze wieprzowe, to jest po 7zł/kg. Też mogę dać namiary...A boczek wędzony oni mają po 19,80/kg - chudy, a tłusty po 10 zł...
|
|
|
|
|
|
|
|
|