nowicjuszka
Go
|
Witam Mam pytanie odnosnie białka roslinnego,niby sie nie liczy ale jesli w ciągu dnia z warzyw uzbiera sie tego białka nie mało bo chociazby kalafior,groszek zielony,brukselka..duzo jest takich warzyw a ja lubie zupy warzywne np.z dzisiejszej zupy z samych warzyw samego mam B-18g.I teraz liczyc? nie liczyc? bo po przeczutaniu wielu watkow skromnie mowiąc glupialam
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Witam Mam pytanie odnosnie białka roslinnego,niby sie nie liczy ale jesli w ciągu dnia z warzyw uzbiera sie tego białka nie mało bo chociazby kalafior,groszek zielony,brukselka..duzo jest takich warzyw a ja lubie zupy warzywne np.z dzisiejszej zupy z samych warzyw samego mam B-18g.I teraz liczyc? nie liczyc? bo po przeczutaniu wielu watkow skromnie mowiąc glupialam Nikt nie odpowie?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie i koniec...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo tak . Białko roślinne powinni liczyć chorzy, bo u nich jest to bardzo istotne aby dzienne BTW wynosiło dokładnie tyle ile wskazał lekarz. Mi w dwóch arkadiach różnie mówiono. W jednej żeby wliczać białko roślinne, w drugiej, żeby liczyć tylko białko zwierzęce. Za to w tej pierwszej wyznaczono mi 60g białka dziennie a w drugiej 50g i praktycznie na jedno to wychodziło, bo dziennie zjadamy ok. 10g białka roślinnego...
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
ja Cie bede cucic :lol:jakby co to sie podzielisz? wiesz tak niby w podziece za ratowanie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ma sprawy. Najwyżej będzie kolegium...
|
|
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
wszystko zalatwie mam szerokie plecy teraz ide zobaczyc czy mnie w wannie nie ma lp matko nie ma mnie w wannie lece sie kapac, papatki reniu kolorowych snów
|
|
|
|
|
|
|
|