forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 19:59:38

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  juz nie 100
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: juz nie 100  (Przeczytany 7787 razy)
krystyna48
Go


Email
juz nie 100
« : 2012-12-06, 19:19:39 »

Witam kochani Very Happy pragne sie pochwalic ze moja waga aktualnie wynosi 90kg,czyli schudłam juz  13kg.Czuje sie rewelacyjnie,mlodsza jakas  Laughing cera pikna,energii bardzo duzo.Jest tylkjo jedno ale Sad skóra nie wciAgnęła sie nic a nic jesli chodzi o brzuch.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #1 : 2012-12-06, 20:08:05 »

Nie przeceniam swego doświadczenia w tym zakresie, ale zaryzykuję... Może kawałeczek galarety wieprzowej czy salcesonu warto w menu uwzględnić - wszak kolagen. U mnie jest przepis na zupę kolagrnową - http://www.stachurska.eu/?p=2263 , może być i ogórkowa, i kapuśniak, i cebulowa, chyba że jakieś przeiwskazania. Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.
Zapisane
krystyna48
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #2 : 2012-12-06, 20:27:11 »

Nie przeceniam swego doświadczenia w tym zakresie, ale zaryzykuję... Może kawałeczek galarety wieprzowej czy salcesonu warto w menu uwzględnić - wszak kolagen. U mnie jest przepis na zupę kolagrnową - http://www.stachurska.eu/?p=2263 , może być i ogórkowa, i kapuśniak, i cebulowa, chyba że jakieś przeiwskazania. Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.


Dziekuje bardzo nie wpadłam na to,w sumie kolagenu nie spozywam prawie wcale Sad Powiadomie jak zauwaze zmiany,jeszcze raz bardzo dziekuje za rade Very Happy
Zapisane
wisienka
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #3 : 2012-12-07, 18:21:13 »

Cytuj z: Teresa Stachurska
Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.

Nie wiedziałam,że można mrozić galaretę.Myślałam że nie da rady, bo po rozmrożeniu to już nie będzie galareta...Próbowałaś? była "zjadliwa" po rozmrożeniu?
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #4 : 2012-12-07, 20:07:09 »

Rozmrożonej galarety (salcesonu również) używam do szybkich zup 'kolagenowych". Np. duszę na patelni cebulę, samą, albo z pieczarkami, albo z kwaszonym ogórkiem, czy kwaszoną kapustą, przekładam do rondla, dodaję porcję galarety lub salcesonu, gotuję parę lub paręnaście minut i gotowe. Bywa że na koniec dodaję śmietanę 30 %. Galarety "na sucho" jadam rzadko. Doby nie starcza na wszystko co możnaby zjeść Smile  Laughing  , znaczy apetytu również. Potrzeby organizmu nie są rozpasane, na ŻO.
Zapisane
wisienka
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #5 : 2012-12-08, 18:06:50 »

Aha... czyli tak jak myślałam, po rozmrożeniu już się nie da jej zjeść "na sucho" Wink Kiedyś tak zjadłam jak piszesz,rozpuściłam kawałek galarety i chciałam właśnie tak na ciepło jako zupę, ale średnio mi to smakowało... tym bardziej,że nie przepadam za zupami.Ja wolę galaretę niż zupę z galarety Wink
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #6 : 2012-12-08, 22:19:52 »

Nie próbowałam galarety po rozmrożeniu. Zupę zaś robię na całą obiadokolację. Czasem. I lubię. Galarecie pewnie wystarczy dołożyć trochę cytryny i też będzie OK. Albo sałatkę z kiszonym ogórkiem.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #7 : 2012-12-13, 15:35:49 »

Aha... czyli tak jak myślałam, po rozmrożeniu już się nie da jej zjeść "na sucho" Wink Kiedyś tak zjadłam jak piszesz,rozpuściłam kawałek galarety i chciałam właśnie tak na ciepło jako zupę, ale średnio mi to smakowało... tym bardziej,że nie przepadam za zupami.Ja wolę galaretę niż zupę z galarety Wink
Ja jadam rozmrożone galarety, dają radę, czuć, że "to nie to", ale na swój rozmrożony sposób-nieszkodliwe.
Najlepsze są ścięgna i trzeszczki i co tam jeszcze w giczkach wieprzowych jest.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #8 : 2012-12-13, 15:52:19 »

Lepiej galaretę zawekować niż zamrozić...
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #9 : 2012-12-13, 16:06:33 »

Lepiej galaretę zawekować niż zamrozić...
Bez wątpienia.
Ale jak się nie ma co się lubi...
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: juz nie 100
« Odpowiedz #10 : 2012-12-13, 16:08:01 »

...to się nie ma co się lubi... Confused Laughing
Zapisane

Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 21 zapytaniami.