Super T, poniewaz eksperymentowalem z plackem "Ciazowym", ktory jest super zbilansowany. Jedyna roznica tu jest w tym, ze do placka dodalem kwasna smietane 38%, ktorej w Polsce nie ma. Kwasna smietana robi to, ze nalesnik staje sie bardziej pulchny. A zrobilem to tak:
200 gr serka "Twoj Przysmak" z Piatnicy
5-8 zoltek
50 gr smietany kwasnej z jak najwyzsza zawartoscia T
30 gr maki kartoflanej
wszystko miksujemy na rowna mase i smazymy nawet na suchej patelni, jezeli potraficie. Mowie tak, bo dla mnie bylo to trudne zadanie, bo jestem przyzwyczajony do tluszczu ale tu juz nie potrzeba, bo nalesniki sa wystarczajace tluste. Niemniej jednak smarowalem patelnie niewielka iloscia smalcu.
Moje BTW bylo: 1:5:1,5
Jezeli chcecie miec jakis konkretny smak to mozna, w czasie miksowania, dodac tych przypraw, ktore lubicie albo tych, ktore beda pasowaly do reszty dodatkow.
Ja dzisiaj zrobilem te tluste palcki, bez przypraw, z wedzonym lososiem na szpinaku , do tego bylo guacamole ( avocado zmoksowane z roznymi dodatkami) i duze krewetki. Objedlismy sie do oporu zjadajac po jedny nalesniku, 100 gr lososia na osobe. Bylo super.
Kombinacji jest bez liku. Fantazja nie zna granic.
Polecam