Autor
|
Wtek: Kilka pytan przed rozpoczeciem diety. (Przeczytany 332707 razy)
|
_flo
Go
|
no misiek zbanowany, trudno, ale co z tymi lipoproteinami panie Adminie?
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
...Od tłuszczu się nie tyje... Ale bradnie piszesz! Poczytaj moze troche Biochemie! ... Od tłuszczu się nie tyje... Opal tylko sie nie gniewaj. W koncu to jednak dobrze, ze tak myslisz! "misiek" podaj mi 'biochemię" w której pisze, że od spożytego tłuszczu w posiłku się tyje. Podaj dokładnie: autora, wydawnictwo, rok wydania i stronę. Biochemię, a nie "naukowe" poglądy. grizzly - nie gniewam się. Już od pewnego czasu zdaję sobie sprawę, że czerpiesz dziwną przyjemność z obrażania innych. Niekoniecznie mnie, czasami to są całe grupy (np. PRL-owskie pokolenie, jakieś komuchy, planktony itd., itp.). "Obrażanie się" związane jest z poważnym traktowaniem osoby obrażającej, co z kolei wiąże się z pewnym rodzajem szacunku, czy przejmowaniem się wypowiedzią innego człowieka. Ja nic z powyższego nie odczuwam w stosunku do Ciebie. Cenię ludzi konkretnych, którzy np. odpowiadają na zadane pytanie, a nie piszą głupoty dla samego pisania. Masło jest pyszne, ale "masło maślane" już mnie nie interesuje. Skoro odsyłasz mnie do zapoznania się z biochemią, to podaj źródło z którego powinnam czerpać. Tutaj odwołam się do pytania admina. Odpowiedzi na jego pytanie nie dałeś, a forumowicze zgłupieli. Czy w końcu od tłuszczu się tyje, czy nie? Brak konkretnej odpowiedzi prowokuje powstanie przekłamań myślowych, przekombinowanie prawdy. Czy zdajesz sobie sprawę, że bardziej zaszkodziłeś, niż pomogłeś Optymalnym?
|
|
|
|
|
|
|
karolinar
Go
|
bardzo dziekuje za odp:) a jaki limit kalorii dziennie??
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
bardzo dziekuje za odp:) a jaki limit kalorii dziennie??
tyle ile potrzebujesz tak aby się nie głodzić i nie przejadać to na wstępie później bez regulacji nie pojedziesz musisz poczytać i ustawić proporcje zależne od wieku, stanu wyjściowego (wagi i zdrowia) oraz aktywności Białko średnio 1 g na kg wagi należnej tłuszcz od 2 do 3 g węglowodany do 1g w stosunku do B
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Czy w końcu od tłuszczu się tyje, czy nie? Brak konkretnej odpowiedzi prowokuje powstanie przekłamań myślowych, przekombinowanie prawdy. Czy zdajesz sobie sprawę, że bardziej zaszkodziłeś, niż pomogłeś Optymalnym? NIE, od samego tluszczu sie nie tyje. Pisze o tym Pan Dr. Jan Kwasniewski i inni lekarze. Paza tym bardzo ciekawy, trafny i potrzebny byl Twoj post.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
[NIE, od samego tluszczu sie nie tyje. Pisze o tym Pan Dr. Jan Kwasniewski i inni lekarze. Paza tym bardzo ciekawy, trafny i potrzebny byl Twoj post. pozostało tylko wyjaśnić "ale co z tymi lipoproteinami " ?????? o których wspomniał misiek
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
NIE, od samego tluszczu sie nie tyje. Pisze o tym Pan Dr. Jan Kwasniewski i inni lekarze. Paza tym bardzo ciekawy, trafny i potrzebny byl Twoj post. Dziękuję Adamie za odpowiedź i wyprostowanie niejasności. Może dla poparcia moich wcześniejszych słów - podam dla przypomnienia link, którego wysłuchanie wszystko wyjaśni. http://www.optymalni.org.pl/player.php?id=8&type=video
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Opal dzięki, super film nie wiedziałam,że jest to w necie. super,dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jak jesteś zainteroswana po oje dzisjesze wiadomości w innych wątkach to inne ciekawe filmy.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Jestem zainteresowana
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
"misiek" podaj mi 'biochemię" w której pisze, że od spożytego tłuszczu w posiłku się tyje. Podaj dokładnie: autora, wydawnictwo, rok wydania i stronę. Biochemię, a nie "naukowe" poglądy.
Adminie, a jaka jest rola lipoprotein, ktore produkuja jelita bazujac na strawionym "tluszczu" ? Samego cholesterolu i bialka to one nie zawieraja! Wiadomo, ze "tluszczyk" wedruje do tkanek obwodowych: tkanka tluszczowa, miesnie itp. Czy zgodzisz sie ze mna? Dla mnie jest to oczywiste. Wytłumacz Grizzly.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Cześć:)
mam pare pytań, książki nie czytałam bo dopiero dwa dni temu dowiedziałam sie o tej diecie wiec jeszcze nie zdążyłam. Najlepiej zapytać źródła;) Słyszałam o dwu osób że na tej diecie sie je same Tłuste rzeczy no i tam sery, orzeszki, słonecznik itp i że robi sie to w każdych ilościach... no jakoś cieżko mi w to uwierzyć że ta dieta nie polega na sniadaniu, obiedzie i kolacji jak inne??chciałabym wiedzieć jak Wy sie odżywiacie?? a no i jak z alkoholem?? w ogole nie mozna pic?? z góry dziekuje za odp i prosze nie odsylajcie mnie od razu do ksiazki tylko odp na pyt:) napewno ja przeczytam ale diete chce juz zaczac i chcialabym wiedziec co mam jesc... pozdrawiam, Karolinaycowane chemią
witaj bez zrozumienia tematu daleko nie ujedziesz na początku musisz wiedzieć co jest grane cukry proste należy wyeliminować a generalnie węglowodany ograniczyć odpadają soczki, coki i podobne farbowane i słodzone lub ze słodzikami świństwa, słodycze też owoce w minimalnych ilościach, podstawą żywienia są żółtka jaj tłuste mięsa , ryby, podroby i nabiał warzywka też ograniczamy do minimum produkty zbożowe wskazane tłuszcze twarde - smalec, masło bez ograniczeń - margaryny i oleje rafinowane - wek oleje tłoczone na zimno w niewielkich ilościach wskazane mięso i reszta nie szprycowane chemią piwko i inne alkohole w śladowych ilościach proste jak drut powodzenia życzę O! I tu "rypy" są podstawą. Pewnie jeszcze drapieżne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|