Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A niskosłodzone dżemy ze sklepu mają ok. 36g węglowodanów (w 100g). No i jest bez tych "ślicznych" chemicznych dodatków...
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
Jr. Member
wiadomoci: 652
|
Przepraszam, że się wtrącę ale jest błąd w obliczeniu ilości węglowodanów z wiśni. Było 2,5 kg wiśni odliczając około 10 % na pestki to pozostało około 2,2 kg. razy 9,9 g węglowodanów na 100 g wiśni mamy 217,8 g węglowodanów. W trakcie gotowania odparowała woda lecz węglowodany pozostały. moim zdaniem ogółem jest 417,8 g węglowodanów, a zatem w 100 g jest 39,8 g węglowodanów.
pozdrawiam Krystyna
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
moim zdaniem ogółem jest 417,8 g węglowodanów
tam ma być 4 cz 2?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Nie było pytania-doczytałem
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Krystyna,
bardzo dziękuję, oczywiście. Już poprawiam. Niech to licho...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Poprawione. Bardzo dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Przepraszam, Reniu Niemniej smakowo teb sklepowy z tym ode mnie jest na pewno nie do porównania. I jeśli już to się go używa w bardzo niewielkich ilościach.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W sklepowym są sztuczne aromaty, barwniki, zagęszczacze, konserwanty i nie wiem co jeszcze.... W Twoim jest woda odparowana a w sklepowym dolana, dlatego jest ta róznica w węglowodanach. Ale zawsze lepiej zjeść Twojego trochę niż sklaepowego dużo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...sklepowego miało być...i nie ma co przepraszać - nie robią błędów tylko ci co nic nie robią...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
...sklepowego miało być...i nie ma co przepraszać - nie robią błędów tylko ci co nic nie robią... Dzięki
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
Jr. Member
wiadomoci: 652
|
Tereniu nie przejmuj się błąd może zdarzyć się każdemu. Sama też robiłam dżem wiśniowy i w moich obliczeniach wyszło inaczej, dlatego zauważyłam błąd.
Pozdrawiam Krystyna
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Tereniu nie przejmuj się błąd może zdarzyć się każdemu. Sama też robiłam dżem wiśniowy i w moich obliczeniach wyszło inaczej, dlatego zauważyłam błąd.
Pozdrawiam Krystyna
Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|