forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-14, 07:36:10

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669427 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Chłodnik
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Chłodnik  (Przeczytany 8140 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
Chłodnik
« : 2012-07-21, 19:04:49 »

Na gorący dzień - http://www.stachurska.eu/?p=8951 .
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72177


Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #1 : 2012-07-21, 19:40:58 »

Pięknie.  Very Happy Musi być dobre. Planowałam kiedyś zrobić twarożek ze śmietaną, szczypiorkiem i właśnie z żółtkami... ale zapomniałam, że planowałam... Cool
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #2 : 2012-07-21, 21:49:27 »

Żółtka pamięci służą więc jak zrobisz to sobie przpomnisz Smile   Zapisane już masz Smile  Jak dasz miękkie masło, twaróg i żółtka na twardo to to-to po zmiksowaniu będzie miało ładny kolor. Potem można dodać ten szczypiorek, albo co kto chce. Np parę ( 2-3?)plasterków salami pokrocionych w plasterki 1 x 1 cm.  Sprawdzę... jak nie zapomnę  Laughing 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72177


Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #3 : 2012-07-21, 21:55:42 »

Właśnie masło! Też nad tym się zastanawiałam, że bez masła twarożek będzie za chudy, bo śmietany zakwaszanej u nas nie ma tłuściejszej niż 18%...mogę ją zmieszać z 30% słodką pół na pół i będzie 24%...
Jak zrobię to "podzielę" się nim... Wink
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #4 : 2012-07-21, 22:17:49 »

U mnie jest przepis na:

- serek kremowy (ze śmietaną, do słodkiej trzydziestki dodaj kwasek cytrynowy Smile  , zgęstnieje natychmiast i będzie od razu kwaśna) typu almentte - http://www.stachurska.eu/?p=1687

- serek typu fromage (z masłem) - http://www.stachurska.eu/?p=2784 .
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72177


Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #5 : 2012-07-22, 08:08:42 »

Bardziej podoba mi się ten fromage...Kiedyś kupowałam takie serki gotowe (na pewno były na-E-lektryzowane)...

A ten sposób z sokiem z cytryny to ja stosuje już od lat... Rolling Eyes ho ho i jeszcze trochę... Very Happy
Zapisane

grenis
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #6 : 2012-07-23, 08:14:38 »

śmietany zakwaszanej u nas nie ma tłuściejszej niż 18%...
President 30% jest zakwaszana.
Skład:
śmietanka pasteryzowana
żywe kultury bakterii mlekowych
http://www.lactalis.pl/product,products,150.html

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72177


Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #7 : 2012-07-23, 08:25:47 »

Pewnie i u nas taka jest, łylko, że ja nie zaglądam do marketów...
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72177


Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #8 : 2012-07-23, 08:26:35 »

...tylko...
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #9 : 2012-09-17, 19:49:04 »

Ale "President" robiona jest w Oborach.  Cool Ja ją akceptuję  Very Happy
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #10 : 2012-09-17, 20:20:37 »

Ale "President" robiona jest w Oborach.  Cool J
Coś jest na rzeczy. Ani me, ani be, ani kuku ryku Smile  Laughing
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #11 : 2012-09-17, 21:45:35 »

Ale "President" robiona jest w Oborach.  Cool Ja ją akceptuję  Very Happy

A nie w marketach. Wink Very Happy
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Chłodnik
« Odpowiedz #12 : 2012-09-24, 21:18:55 »

Dzisiaj zjadłem 100g President.  Razz Laughing Ale nie do chłodnika.  Very Happy
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.044 sekund z 21 zapytaniami.