Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Galicyjski chleb z ziarnami ( optymalny) (Przeczytany 5169 razy)
|
adampio
Gość
|
Chleb jest bardzo prosty w produkcji i dlatego polecam. Skladniki: 100 g ziarna 100 g ziarno sezamu 150 g pestki slonecznika 100 g pestki dyni 100 g grubo zmielone migdaly 50 g grubo zmielone orzechy wloskie albo laskowe 50 gr utartego sera ( 45 +) 5 jajek 3 lyzeczki soli 100 gr masla ( albo decylitr oleju)
Kombinacja ziaren jest bez znaczenia i dlatego dowolna
Robimy: Zmieszaj wszystkie ziarna, orzechy i sol z roztopionym ale zimnym maslem i odstaw na 30 min. Ubij jajka w oddzielnej misce i dodaj je do ziaren razem z serem. Wymieszaj wszystko dokladnie ze soba. Pr<elej wszystko do foremki, ktora jest wylozona papierem pergaminowym i wloz do nagrzanego na 160 stopni piekarnika. Piecz 70 min. Po upieczeniu wyciagamy chleb z formy i studzimy.
Proporcje sa iscie optymalne: 1:2,7:0,7 i smakuje!!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
A wĹosy od takiego chlebka nie zacznÄ
wychodziÄ i piĂłra bÄdÄ
w ich miejsce rosnÄ
Ä?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Nie wiem. Ja nie jem takich chlebkow ale proponowalbym Tobie sprobowac to moze bedziesz mial cos sensownego do napisania
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
Nie sprĂłbujÄ, bo teĹź nie wiem, czy bÄdÄ umiaĹ siÄ rĂłwnie sensownie zrewanĹźowaÄ.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|