MORGANO
Go
|
AUSTRALIJSKI ROSÓŁ.
Składniki. 700 g kury 200 g pomidory 100 g boczku 100 g masła 50 g mąki 150 g włoszczyzny 50 g cebula 100 g chleba /2 kromki/ 2000 g woda ząbek czosnku, listek laurowy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, pieprz cayenne,
Sposób przygotowania. Wlać do garnka 2 litry wody, dodać kurę, pokrojoną włoszczyznę cebulę, listek laurowy i szczyptę soli. Gotować ok. 2 godzin. Na patelni stopić pokrojony w kostkę boczek, dodać zmiażdżony czosnek i pomidory (sparzone i obrane ze skórki). Oprószyć mąką zrumienić, dolać 6 szklanek rosołu, przyprawić. Kurę obrać z kości i skóry, pokroić w paski, dodać do zupy. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, wyłożyć na talerze zalać gorącą zupą
Ogółem 3450g B-T-W 140,5 – 148,7 -11,7 / 2350 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 4,1 – 4,3 – 3,2 70 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 18,3 – 19,4 – 14,6 / 310 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,1 : 0,8 B+T/450g – 37,7g
|