Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I co? Można się z tym pokazać w Warszawie, czy kamieniami mnie obrzucają?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...raczej obrzucą...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, wątpisz? Ja nie
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No co Ty? Będzie dobrze Bardzo dobrze
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będzie się działo, będzie zabawa...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A Warszawa to..., co to jest za miejsce? Bowiem z niczym dobrym mi się nie kojarzy. "Mękka" jakaś- pańska?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No co Ty? Będzie dobrze Bardzo dobrze Nie taki diabeł straszny... jak się wymaluje...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak będzie o problemach egzystencjalnych kapitalismusa to tytuł może być... Może: "Byt albo odbyt" Bo dobry tytuł to podstawa
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak będzie o problemach egzystencjalnych kapitalismusa to tytuł może być... Może: "Byt albo odbyt" Bo dobry tytuł to podstawa Pięknie... Mój tytuł był dłuższy, Teresa go (za mim pozwoleniem) skróciła. Tytuł był : "Platońskie" korzenie ruchów społecznych I drugi tytuł (podtytuł) Ruch czy nie-ruch we współczesnej socjologii ruchów społecznych
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jak będzie o problemach egzystencjalnych kapitalismusa to tytuł może być... Może: "Byt albo odbyt" Bo dobry tytuł to podstawa Kapitalismus zachwyciłby się z pewnością, gdyby takim tytułem dowartościowano jego problemy egzystencjalne. "Zbyt albo odbyt".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Zbyt albo odbyt" - dotyczy prywaciarzy, natomiast "Byt albo odbyt" - najemników, ale nie ma co rozwijać tematu, bo to oczywista oczywistość.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szkoda, że tak utrącili rozwój prywaciarzy na rzecz koncernów zagranicznych, gdy wszystko pięknie szło, to Balcerowicz "schłodził gospodarkę", a później to już tylko grabież majątku narodowego i po zawodach. Bez klasy średniej to tylko fanatyzm może się plenić, a kraj nie ma podstaw do niepodległego bytu. Dlatego przyłączenie do Reichu nie jest wcale aż tak głupim pomysłem, jak wielu się dopatruje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co masz na myśli pisząc "przyłączenie się do Reichu"? Na jakich zasadach to by miało być? Współpraca? Równość? Oni nas raczej traktują z góry - jak narzędzia potrzebne im do osiągnięcia celu...czyli wzmocnienia swojej gospodarki, wzbogacenia się cudzymi rękami...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Szkoda, że tak utrącili rozwój prywaciarzy na rzecz koncernów zagranicznych, gdy wszystko pięknie szło, to Balcerowicz "schłodził gospodarkę", a później to już tylko grabież majątku narodowego i po zawodach. Bez klasy średniej to tylko fanatyzm może się plenić, a kraj nie ma podstaw do niepodległego bytu. Dlatego przyłączenie do Reichu nie jest wcale aż tak głupim pomysłem, jak wielu się dopatruje. Niczego nie utrącili. Zbadali grunt, taki business plan zrobili. To tak tytułem teorii spiskowych. Klasa średnia właśnie ewouluje z klasy niższej. Będzie dobrze. Niepodległy byt w Reichu. Wcześniej były: ..., Hiszpania, ..., Szwajcaria. Zima idzie, nie ma ponoć na to rady. Co masz na myśli pisząc "przyłączenie się do Reichu"? Na jakich zasadach to by miało być? Współpraca? Równość? Oni nas raczej traktują z góry - jak narzędzia potrzebne im do osiągnięcia celu...czyli wzmocnienia swojej gospodarki, wzbogacenia się cudzymi rękami...
Ale w Riechu nikt nikogo nie dyma opłacalną pracą w niedziele. (gdzie zwrot "dyma" nie jest żadnym wulgaryzmem, chyba że jakiś kmiot zaś go sobie tak zawoaluje )
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Szkoda, że tak utrącili rozwój prywaciarzy na rzecz koncernów zagranicznych, gdy wszystko pięknie szło, to Balcerowicz "schłodził gospodarkę", a później to już tylko grabież majątku narodowego i po zawodach. Bez klasy średniej to tylko fanatyzm może się plenić, a kraj nie ma podstaw do niepodległego bytu. Dlatego przyłączenie do Reichu nie jest wcale aż tak głupim pomysłem, jak wielu się dopatruje. A niejaki @toan- wyrwę Go tylko nieznacznie z kontekstu, tak to na Forum utrwalił : Pedancik "Porządek musi być" Mina skwaszona, bo to nie słowiańskie porzekadło O!
|
|
|
|
|
|
|
|