Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: WĘGIERSKI BOGRACZ. (Przeczytany 8113 razy)
|
MORGANO
Go
|
WĘGIERSKI BOGRACZ. Składniki. 600 g mięsa wieprzowego bez kości 300 g selera 300 g marchwi 300 g pietruszki 300 g pieczarek, 120 g groszku mała puszka 150 g cebuli 150 g ogórki kiszone 450 g papryki MIX czerwonej, zielonej i żółtej 100 g koncentratu pomidorowego 50 g oliwy 120 g ostrego keczupu pieprz cayenne, sól. Sposób przygotowania. Wieprzowinę pokroić w cienkie plastry, seler, marchew i pietruszkę w słupki, cebulę w kostkę. Mięso i warzywa krótko przesmażyć w rondlu na połowie oliwy, przykryć i udusić. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone w plastry, przełożyć do rondla. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę oraz keczup, groszek, koncentrat, pieprz i sól. Wymieszać i dusić jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem.
Ogółem 2940g B-T-W 143,2 – 194,3 – 186,7 100 gram produktu B-T-W 4,9 – 6,6 - 6,3 300 gram porcja 1 osobowa B-T-W 14,6 – 19,8 -19,0 Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 1,3
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Marco
Go
|
"Borgacz" (Borgac) to nie nazwa potrawy tylko naczynia - takiego kociołka, który wiesza się nad ogniskiem. Można w nim ugotować cokolwiek.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałem. Czyli inaczej można powiedzieć gulasz w kociołku, lub gulasz KESSEL taka nazwa też istnieje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
evosonic
Go
|
za duzo : selera ,marchwi , pietruszki ,pieczarek , papryki z taka iloscia tych warzyw bedzie to slodkie i niejadalne w sladzie jest : mieso wieprzowe bez kosci , z jakiej czesci ciala ?? i
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|