Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: MASŁO MUSZTARDOWE. (Przeczytany 6585 razy)
|
MORGANO
Go
|
MASŁO MUSZTARDOWE. Składniki. 200 g masła, 50g musztardy chrzanowej Sposób przygotowania. Utarte masło wymieszać z musztardą, formować dowolnie. Podawać do antrykotu z rusztu i kotletów wieprzowych. Ogółem 250g B-T-W 1,9 – 169,8 – 5,4 /1560 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W 0,8 67,9 2,2 /620 kalorii/ 50 gram porcja 1 osobowa B-T-W 0,4 – 34,0 – 1,1 /310 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 89,3 : 2,8
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Powiedzcie, czy masło bardzo się degraduje w 150 stopniach Celsjusza przez 20 minut?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Punkt dymienia masła to około 170oC, i nie wolno dopuścić do tego zjawiska. Cyt. z nieopublikowanego jeszcze mojego artykuliku o pryncypiach diety dla początkujących: "Źródłem minerałów i witamin na Diecie Optymalnej są zalecane, zbilansowane posiłki oraz probiotyczna flora bakteryjna jelit, która jeśli jest prawidłowa, całkowicie eliminuje ewentualne niedobory w pożywieniu witamin, szczególnie z grupy B. Przed ewentualnym nadmiarem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy A, chroni stosowna obróbka kulinarna."
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|