administ
Go
|
I co teraz? Może żółtka sadzone na maśle zaradzą, bo śniadanko powinno być lekkie, ale pełnowartościowe.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Klina klinem. Na szczęście mam wędzoną słoninkę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O! Ale słoninka wędzona jest ponoć "naukowo" bardzo niezdrowa, bo nie dość, że ma wielopierścienoiwe węglowodory aromatyczne, to jeszcze pełno toksyn osadzonych w niezdrowych wielonienasyconych kwasach tłuszczowych! Bo to i sklerotyczne i rakowe jest! Tego przeciętny kowalsky powinien unikać jak żółtek! A do tego jeszcze te niezdrowe zwierzęce tłuszcze...
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
No i po herbacie... Dobrze tylko, że się dowiedziałem post factum, bo zdążyłem skonsumować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W tym problem, że to co szkodliwego w słoninie w ogóle, to w szczególe już takie być nie musi. Dlatego niektórzy mogą, bez szkody, a nawet z pożytkiem dla zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W tym problem, że to co szkodliwego w słoninie w ogóle, to w szczególe już takie być nie musi. Dlatego niektórzy mogą, bez szkody, a nawet z pożytkiem dla zdrowia. Bo nic nie jest takie oczywiste na tym świecie...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dla uczciwości dodam, że żur na zakwasie, kartofle bardzo lekko okraszone z koperkiem i zsiadłym mlekiem, choć niekoniecznie, były bardzo dobrym posiłkiem dla farmerów pańszczyźnianych... Znacznie lepszym niż kwaszone buraki z lebiodą, które drzewiej były podstawą żywienia, dla licznej rzeszy i dla dobra niewielu. Z dwojaków to się jadło drewnianą łychą. A chleb z garści.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
"Kasza nasza, dziadów barszcz".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A chleb dla wszystkich!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A chleb dla wszystkich! Bo igrzyska są nieustająco
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I wino koniecznie, bo bez akcyzy cały socjal padnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I wino koniecznie, bo bez akcyzy cały socjal padnie. Mięso tylko z rzadka, bo kłusownikom łapy obcinają
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No jacha, tym bardziej, że "dieta mięsożerna" szkodliwa jest.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Widze Panie Blackend, ze pracujesz solidnie na opinie trolla i kulturysty Witamy w bandzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I wino koniecznie, bo bez akcyzy cały socjal padnie. Wino dla tych co mięso chude i chleb podstawą ich diety, a piwo zamiast innych płynów pasuje bardziej dla jaroszy ekonomicznych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
I wino koniecznie, bo bez akcyzy cały socjal padnie. Wino dla tych co mięso chude i chleb podstawą ich diety, a piwo zamiast innych płynów pasuje bardziej dla jaroszy ekonomicznych. Jarosze ekonomiczni - bardzo ładny eufemizm Synergia to się nazywa?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zamierzałem zrobić dzisiaj jajecznicę po wiejsku, ale po tym, co przeczytałem w wątku, raczej zrezygnuję... A co na to organizm i jego potrzeby? Zrezygnują? Bój się Boga! Swego.
|
|
|
|
|
|
|
|