MORGANO
Go
|
PIECZEŃ RZYMSKA.
Składniki. 600 g mielonej wieprzowiny 100 g bułka tarta 100 g cebuli, 50 g masła, 50 g jajko 100 g wędzonego boczku torebka ciemnej błyskawicznej zasmażki, sól, pieprz.
Sposób przygotowania. Cebule posiekać, podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać bułkę tartą cebulę i jajko. Wyrobić. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować podłużny bochenek, ułożyć w żaroodpornej formie obłożyć piastrami boczku. Piec godzinę w temp. 200 stopni C. Pieczeń przełożyć na półmisek, trzymać w cieple. Do sosu z pieczenia wlać szklankę wody, zagotować. Przelać przez sitko do rondelka. Wymieszać z zasmażką błyskawiczną zagotować. Pieczeń pokroić w piastry, polać sosem.
Ogółem 1000g B-T-W 74,7 – 502,9 – 85,3 / 5170 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 7,5 – 50,3 – 8,5 / 520 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 11,2 – 75,4 – 12,8 /770 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 6,7 : 1,1 B+T/150g – 86,6g
|