Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Nanotechnologia na talerzu (Przeczytany 19510 razy)
|
administ
Gość
|
I bardzo dobrze, Ĺźe stojÄ
puste, bo drogo kupujÄ
, tanio sprzedajÄ
, bo na paĹstwowym przekrÄt musi byÄ miÄdzy swymi, a tak tylko utrzymanie dyrekcji kosztuje!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
http://www4.rp.pl/Unia-Europejska/310289874-Nowe-jedzenie-Europejczykow-pod-lepszym-nadzorem-Unii.htmlNasiona chia, flawonoidowy ekstrakt z lukrecji gĹadkiej czy koncentraty biaĹkowe Ĺruty rzepakowej – to tylko niektĂłre z przykĹadĂłw tzw. nowej ĹźywnoĹci, czyli produktĂłw lub nowych skĹadnikĂłw ĹźywnoĹci, ktĂłre do tej pory nie byĹy wykorzystywane w UE do spoĹźycia przez ludzi. Chodzi o produkty nowe na rynku albo wywarzane nieznanymi dotÄ
d metodami produkcji. Do nowej ĹźywnoĹci zalicza siÄ m.in. owady, nanomateriaĹy, grzyby, glony czy barwniki spoĹźywcze, a takĹźe produkty tradycyjne pochodzÄ
ce spoza UE.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
ZdziecinniaĹe spoĹeczeĹstwa potrzebujÄ
regulacji, bo widocznie wĹasnego rozumu jeszcze nie majÄ
.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|