|
Blackend
|
Byłyby śląskie, gdyby nie ta alergizująca mąka pszenna.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Kluski to stan umysłu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Byłyby śląskie, gdyby nie ta alergizująca mąka pszenna. Mąka ziemniaczana (czy też skrobia ziemniaczana) jest lepsza? Przepisy są różne. Częściej podają samą mąkę ziemniaczaną z ziemniakami i żółtkami. Ja dałam pół na pół. Na drugi raz mogę spróbować dodać samą ziemniaczaną. Ale te kluski były smaczne, delikatne, mięciutkie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Kluski to stan umysłu. Np. pyza...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
a w KK700 nie ma czegoś podobnego? (byłoby i zdjęcie ) jA to ziemniaki bez obierania praktykuję - najszybciej - jedynie okrawam jak gdzieś coś z nich rośnie lub jak mają jakieś ciemne punkty
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ja słowo "pyza" kojarzę z twarzą okrągłą - z pyzatą buzią - na przykład dziecka bez przypisanej miny
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
I co potem z tą skórką? Plute?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kluski to stan umysłu. o to to
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
a w KK700 nie ma czegoś podobnego? (byłoby i zdjęcie ) jA to ziemniaki bez obierania praktykuję - najszybciej - jedynie okrawam jak gdzieś coś z nich rośnie lub jak mają jakieś ciemne punkty Patrzałam Zosiu, nie ma... Widocznie to nie jest optymalne danie, jedynie dodatek do niego...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Kluski to stan umysłu. o to to Co, co, co? Masz coś przeciwko kluskom?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
też sobie takie zrobię. Kiedyś robiliśmy coś takiego, ino w środku było nadzienie mięsne ( podłużne kluski ) . Całość polana tartą bułką z masłem. Nie pamiętam jak się nazywa ta potrawa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ty zrobisz, czy Zosia? Nam trochę klusek zostało od wczoraj i będą dzisiaj odgrzewane na maśle...do tego kotlety i zupa...jeszcze nie wiem jaka, ale stópki z żeberkami w szybkowarze już się gotują. Kotlety są dla dzieci, bo oni nie lubią żeberek...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia, ja takich umiejętności manualnych nie posiadam. Precyzja to jej specjalność. Widzą mi się z jakimś ciężkim myśliwskim sosem. Dominującym tłuszczem bym zrobił łój wołowy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
też sobie takie zrobię. Kiedyś robiliśmy coś takiego, ino w środku było nadzienie mięsne ( podłużne kluski ) . Całość polana tartą bułką z masłem. Nie pamiętam jak się nazywa ta potrawa. Kartacze?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|