Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Edward Bezner: CZY DOKTOR KWAŚNIEWSKI MA RACJĘ ? (Przeczytany 11647 razy)
|
Octaver
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Wpisz sobie tu w wyszukiwarkę "Bezner" i wyjdzie sprzed około dziesięciu lat kilka wątków. Ale jak nic o maszynach jądrowych na pustyni, diecie reptilian i peruce nie będzie - to książka jest bezwartościowa. Jak kto ma łamańce, że "jabłko Doktor zakazał", albo "kazał jeść 30g", to za chwilę w wiedzy Doktora znajdzie sobie "same sprzeczności". Im więcej znajdzie takich "sprzeczności" tym dalej powinien się trzymać od zaleceń Doktora, bo ma mózg sposobnie zakodowany i samodzielnie diety stosować nie może, bo sam sobie szkód narobi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
"mózg sposobnie zakodowany" - dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja mam te ksiazke, Renia mi dala Przeczytalem i to takie bajanie o niczym w sumie. Przez czesc ksiazki jest ze racje ma, a potem, ze moze jej nie miec a byc moze jedno i drugie. Na koniec proponuje chyba jakies swoje przemyslenia, ktorych juz nie pamietam Za 4 zl mozna kupic, za wiecej sie nie oplaca
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wszyscy wiedzą, że teraz racja jest w "ketogeniczności optymalnej", tylko po co, skoro Doktor podał, jak uniknąć ciał ketonowych.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Większość nieświadomych zasad biochemii, tak się boi "cukru" na początku stosując ŻO, że zaraz latają na badania i do apteki po paski do sikania.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak Doktor - to tylko tłuszcz, a przecież lustrzane odbicie - dieta japońska, też pięknie działa i na pewno lepsza jest od tych białkowych i "zbilansowanych".
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Możliwe, że leniuszkom lub "reformatorom" Doktora nie chce się liczyć należnych spożywanych węglowodanów na dobę.
Możliwe też, że w nazwie: "ketogeniczność optymalna" wyczuwają albo pragną "wyższej" formy optymalności przez niektórych nazwaną: "Optymalizmem" lub "Projektem Optymalizmu", "Dietą Żółtkową" albo może jeszcze inaczej "Optymalnością 2.0". Te niektóre innowacyjne propozycje nazewnictwa ("zastrzeżone" jak twierdzi autor poniższego) wynikają między innymi z:
CYTAT " ...Mijały lata, w czasie których dojrzewały we mnie treści Doktora, a moje życie i doświadczenia u boku mojego ojca - Józefa Kraus pracującego w Arkadii, weryfikowały to co było w nich dobre i prawdziwe, od tego co było w nich marzeniem Doktora, a nawet nieprawdą..." (Optymalni 05/2019)
Autor powyższych słów (Piotr Kraus) twierdzi, że był przez całe życie blokowany w realizacji celu Doktora (nawet przez środowiska optymalne) ale jak twierdzi poznał już "przyczyny blokowania prawdy w społeczeństwie wziął sprawy w swoje ręce" i robi swoje bo jest przekonany, że jemu się uda to czego nie udało się nikomu z optymalnych w ciągu ostatnich 20 lat czyli dokonać zmian w polskiej służbie zdrowia i zastosować wiedzy Doktora w polskim szpitalu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A nie lepiej porozmyślać nad sensem własnej egzystencji, niż "uzdrawiać cały naród?" wbrew i na siłę, bo "się wie lepiej..." - Skąd się tacy wielcy ludzie (jak dla przykładu Naczelnik) biorą, co za obatela chcą decydować.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale chcą mieć "nowość"... Spragnieni nowości zawsze winią tamtych
|