^ToM^
Go
|
Czy gdy na ŻO rzadko spożywa się ryby, to jest jakiś problem z niedoborem tych związków? Podobnież występują one tylko w owocach morza i rybach. Ja ryb jem dość mało, jak już to śledź w oleju rzepakowym. Musiałbym chyba mieć ich niedobór a jednak raczej nic mi nie dolega. Pozdrawiam! Tomek
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie ma, ponieważ nie występują one tylko w "owocach morza", ale też w innych produktach. Normy spożycia dobowego są sztucznie zawyżone, aby nakłonić naiwnych do spożywania ryb, niektórych olejów roślinnych lub kapsułek ze sklepu z chemią spożywczą. Ale to nic złego, w takim sposobie zarabiania pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeszcze tym straszą? Olej lniany przestał się sprzedawać?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
teraz d3 k2 jest chwilowym przebojem na którym suplemenciarze sobie górę robią...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak, bo u nas jakoś Słońce nie tak świeci, od niedawna, i prawie wszyscy mają niedobora.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się ćpa statyny, albo filtrów w kremach do opalania używa, to nie ma z czego i jak robić tej wit.d3.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I o to chodzi w tym ocipieniu globalnym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, czysto zarobiona forsa, nie to co na wojnie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
^ToM^
Go
|
Nie ma, ponieważ nie występują one tylko w "owocach morza", ale też w innych produktach.
To dobrze, bo już myślałem, że coś mnie w żywieniu ominęło. Co prawda żywienie optymalne stosuję ponad 20 lat, ale informacją że koniecznie trzeba jeść ryby mnie dość zdziwiła.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A kto takie "nakazy" robi...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno nie ryby, bo głosu nie mają...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak się ćpa statyny, albo filtrów w kremach do opalania używa, to nie ma z czego i jak robić tej wit.d3. Bylem nad morzem w tym roku to wszyscy jak jeden maz sie packali tymi filtrami a na mnie jak na glupka patrzyli, ze niezdrowo i raka mozna dostac. Owszem, w pierwsza noc troche plecy popiekly a potem z gorki poszlo 30 lat temu wszyscy smarowali sie olejkami do opalania....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A bo "naukowcy" przemyślnie działają, najpierw powodują syndrom metaboliczny, później zaniżają lub zawyżają "normę" na niego normę w zależności od potrzeb, a gdy już 60-80% jest "chorych na normy", to cudowny "suplemencik" za stosowną cenę sprzedają. Boski interes.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
sie packali tymi filtrami
Prędzej bym się smalcem posmarował i obtoczył w piasku lub za araba przebrał niż nanoaluminiumem się pudrował (uwaga na magiczne dezodoranty i antyperspiranty)
|
|
|
|
|
|
|
|