MORGANO
Go
|
SAŁATKA Z PIECZARKAMI.
Składniki. 200g Pieczarek 200g Groszek zielony 1 puszka 100g Jabłka 50g Masła 50g Orzechów włoskich 50g Cebuli przyprawy : 3 łyżki majonezu, łyżka śmietany, sól, pieprz, łyżka koperku.
Sposób przygotowania. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, zrumienić na maśle. Przełożyć do salaterki, posolić. Orzechy rozdrobnić, zrumienić na patelni bez tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać. Groszek osączyć. Jabłko umyć, przekroić, wyjąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kawałki. Majonez wymieszać z śmietaną przyprawić solą i pieprzem. Groszek, cebulę, orzechy i jabłka dodać do pieczarek, delikatnie wymieszać, ozdobić kleksami sosu. Posypać koperkiem.
Ogółem 650g B-T-W /24,0/ - /73,0/ - /61,9/ - /1000 kalorii/ 100g produktu B-T-W /3,7/ - /11,2/ - /9,5/ - /150 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /5,5/ - /16,8/ - /14,3/ - /230 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 3,0 : 2,6 B+T/150g=22,4g
|