Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: kotlety z karkówki-inaczej (Przeczytany 7335 razy)
|
kristan
Go
|
Witam Państwa! Wczoraj nasz eksperyment w kuchni "przyniósł" nowy sposób przyrządzenia kotletów a,la schabowy z karkówki--ale tym razem w panierce orzechowo-krakersowej. Skład: 1,5 kg karkówki/kupic "wąską"/ 20 dkg orzechów włoskich-zmielić 18 dkg krakersów/paczka/-pokruszyć drobno 5 jaj smalec do smażenia/polecam kupować słonine "na 4-5 palców"-zmielić i wytopic-używać do wszystkiego--tak jest w naszym przypadku/
Z krakersów i orzechów zrobić panierke i zrobic tradycyjnie kotlety-każdy wie jak to sie robi.Nam wyszlo 15 kotletów o wspaniałem smaku,wyglądzie i aromacie. 10 dkg to B. 18,4 T.29,3 W.8,4 1 : 1,6 0,5 PS Jestem prawie pewny ,ze zawartosc tłuszczu jest wieksza niż wychodzi z wyliczeń, ale tego dokładnie sprawdzic w tak krótkim czasie nie mogłem.
Jutro podam Państwu jak przygotować "dziczyznę"z karkówki j.w. Pozdrawiam-St. D.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Go
|
"Dziczyzna" z karkówki jest w innym post-cie.Dziś natomiast podam kolejną niezłą potrawę z karkówki , tym razem nie jest to mój przepis , choć zbilansowany przezemnie. Polecam -jak zawsze : http://www.optyimperium.pl/kulinaria.php?id=51Pozdrawiam. St.D.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|