MORGANO
Go
|
SAŁATKA Z RZODKIEWIEK I POMARAŃCZY. Składniki. 100 g rzodkiewki / 8-10 szt. / 300 g pomarańczy 50 g cebula czerwona /1 szt. / 50 g oliwek Sos winegret: 30 g cytryny /2 łyżki soku / 30g oliwy z oliwek /2 łyżki / Cukier, cynamon, słodka papryka w proszku, zmielony kminek, natka pietruszki. Ząbek czosnku, Sposób przygotowania. Pomarańcze obrać, odkroić białą skórkę i wyjąć pestki. Owoce pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiewki również pokroić w cienkie talarki, dodać posiekaną cebulę i oliwki, wymieszać. Polać sosem winegret przyrządzonym z oliwy, soku cytrynowego i przypraw. Posypać natką pietruszki. Ogółem 610g B-T-W 5,3 – 80,8 – 40,4 100 gram produktu B-T-W 0,9 – 13,2 – 6,6 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 1,3 – 19,9 – 9,9 Stosunek B-T-W 1 : 15,3 : 7,7
|