MORGANO
Go
|
CIELĘCINA Z PAPRYKĄ.Składniki. 400 g cielęciny 150 g cebula /2cebule/ 300 g papryki /żółta, czerwona i zielona/ 50 g śmietany 30% / 2 łyżki / 100 g wywar bulionowy 20 g mąka ziemniaczana 2 łyżki sosu sojowego, ząbek czosnku, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Mięso pokroić na porcje. Cebule pokroić w krążki, papryki w kostkę. Mięso ułożyć w naczyniu do mikrofalowania, posmarować sosem sojowym, po bokach ułożyć cebulę. Zapiekać w mikrofalówce 10 min przy mocy 750 W. Dodać papryki, zapiekać jeszcze 20 min. Posiekany czosnek i mąkę wymieszać z bulionem, dodać do mięsa i warzyw, wymieszać. Zapiekać 1-2 min. Śmietanę wlać do potrawy, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Danie zostawić w kuchence jeszcze 10 min. Ogółem 1020g B-T-W 89,3 – 30,4 – 46,2 /815 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W 8,8 – 3,0 – 4,5 /160 kalorii/ 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 21,9 – 7,4 – 11,3 / 200 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,3 : 0,5
|