forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:38:23

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  OMLET MAMURKOWY.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: OMLET MAMURKOWY.  (Przeczytany 3303 razy)
MORGANO
Go


Email
OMLET MAMURKOWY.
« : 2006-11-30, 10:11:41 »

OMLET MAMURKOWY.

Składniki.
100 g szpinaku
300g jajek /6 szt. /
50g śmietany 30% / 5 łyżek /
100 g cebula /1 cebula /
100 g pomidor /1 pomidor / łyżeczka
100 g ogórek konserwowy
30 g oliwy z oliwek / 3 łyżki /
sól, ocet, pieprz, gałka muszkatołowa,

Sposób przygotowania.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidor umyć, pokroić w małą kostkę. Kapary osączyć z zalewy (ogórek pokroić w kostkę). Ocet winny, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki wody, pokrojoną cebulę, pomidora kapary wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć, pokroić. Jajka roztrzepać ze śmietaną, szczyptą soli, pieprzu i gałki muszkatołowej, dodać szpinak, wymieszać. Na patelni rozgrzać resztę oliwy, wlać masę szpinakowo-jajeczną, smażyć pod przykryciem około 8 minut. Omlet odwrócić ostrożnie na drugą stronę i smażyć jeszcze 1-2 minuty bez przykrycia. Pokroić na porcje, po dawać z sosem.

Ogółem 1230g B-T-W  54,1 – 203,0 – 44,0 / 2270 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  4,4 – 17,3 2,8 / 180 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  11,0 -  43,3 – 7,0 /460 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 3,9 : 0,6
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 19 zapytaniami.