MORGANO
Go
|
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.Składniki. 1200 g schabu 150g czerwonego wina 100 g masła 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz.
Sposób przygotowania. Mięso skropić winem i pozostawić na około 1 godzinę. Osączyć. Natrzeć solą pieprzem, po siekanym czosnkiem i tymiankiem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła, piec w temperaturze 200°C ok. 2 godzin. Po godzinie podlać szklanką gorącej wody, piec dalej polewając wytwarzającym się sosem. 15-20 minut przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C. Podawać z ziemniakami. /Patrz kartofelki meksykańskie/.
Ogółem 1450g B-T-W 201,1 – 248,1 – 1,2 / 3040 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 13,9 – 17,1 – 0,1 / 210 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,8 – 25,7 - 0,1 / 310 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,0 B+T /150 g = 46,5 g
|